Datum

12 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag bracht het tweede elftal van SSC’55 een bezoek aan de buurman NEO’25. Het zal vast geen verassing zijn dat wedstrijden tussen deze twee clubs altijd iets extra’s met zich meebrengen. De ranglijst zegt vaak weinig over de winkansen van beide elftallen, en dat bleek ook deze middag maar weer.

De intenties van NEO’25 2 zijn vanaf de aftrap meteen duidelijk: fysiek de strijd aangaan en proberen met een lange haal naar voren de spitsen te bereiken. SSC’55 2 probeert vanuit een verzorgde opbouw aan het voetballen te komen maar het vervolg is vaak erg slordig en onrustig. Na iets meer dan een kwartier voetballen krijgt SSC’55 2 een corner die door Patrick wordt binnen gewerkt. Echt lang kon het hier echter niet van genieten. Melvin plukt een bal uit de lucht en wil de bal het spel ingooien. Hij ziet echter dat dit toch niet gaat en legt de bal vervolgens aan zijn voet. Tot ieders verbazing fluit de scheidsrechter en geeft NEO’25 een indirecte vrije trap op ongeveer 10 meter van de doellijn. De scheids had meegeteld vertelde hij en op precies 6 seconde werd er gefloten. De speler van NEO’25 2  schiet de bal onder de muur door waardoor de stand weer gelijk is. Een aantal minuten later ontvangt NEO’25 een penalty nadat SSC’55 achterin niet op staat te letten. De penalty wordt benut en NEO’25 staat op voorsprong.

In de tweede helft besluit NEO’25 2 zijn voorsprong te verdedigen door het veld klein te houden. Waar de voorgaande weken SSC’55 2 altijd de bal probeerde rond te laten gaan om zo tot kansen te komen, speelde het nu voornamelijk de lange bal. De geelzwarten proberen het wel maar dwingen amper kansen af. Tien minuten voor tijd schiet een weggewerkte bal van NEO’25 2 door waardoor de spits van NEO’25 oog in oog met Melvin eenvoudig de 3-1 kan maken. 8 minuten voor tijd ontvangt een speler van NEO’25 een directe rode kaart wegens het gebruiken van een woord dat niet op een voetbalveld thuishoort. De speler weigert echter het veld te verlaten waardoor de scheidsrechter het spel tijdelijk staakt. Na een aantal minuten overleg wordt besloten de wedstrijd uit te voetballen en dat gebeurt zonder dat er nog iets gebeurt wat het benoemen waard is.

Een zure middag voor SSC’55 2 dat ondanks de eerste en terechte nederlaag van het seizoen op een derde plaats blijft staan op de ranglijst. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma waardoor SSC’55 2 zich op 26 oktober pas kan revancheren. Die zaterdag staat er om 12:00 een uitwedstrijd op het programma tegen De Fendert 2.