SSC'55 2 begint competitie met ruime overwinning

Scheidsrechter

F. (Fred) van Eijk

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag maakte het tweede elftal zijn rentree in de reserve tweede klasse. Een competitie met voor SSC'55 bekende teams zoals NEO'25 en ONI, maar ook met ploegen waar de afgelopen jaren minder vaak tegen gespeeld is. Een van deze teams was zaterdag de tegenstander: Pelikaan 4 uit Zwijndrecht. De spelers wisten op voorhand vrijwel niets over deze tegenstander, maar trainer Tonny Coenen wist te verzekeren dat het een ervaren ploeg was met veel oudere, slimme voetballers erin. Bij het betreden van het veld voor de warming-up bleek Pelikaan 4 echter een team met enkel jonge spelers. Bij SSC'55 is de ploeg ietwat veranderd ten opzichte van het vorige seizoen. Aan de ene kant hebben een aantal spelers de stap gemaakt naar het eerste elftal, aan de andere kant is er veel ervaring toegevoegd aan het elftal met de komst van Arnoud, Berry, Rick en Boy.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd zijn vrij saai. Pelikaan voetbalt iets makkelijker, alleen komt net als SSC'55 niet tot kansen. In minuut 20 komt de bal na een combinatie op het middenveld bij Rick terecht die Thijs de diepte in stuurt. Deze geeft de bal strak met links voor op Patrick die de bal in de verre hoek kopt. 9 minuten later maakt Pelikaan 4 uit zijn eerste kans de 1-1, nadat SSC'55 niet op staat te letten bij een ingooi. SSC'55 heeft het resterende deel van de eerste helft het betere van het spel met een aantal vlotte combinaties, maar verder dan een omhaal van Patrick komt het niet echt. Toch gaat het met een voorsprong de rust in. Boy geeft een lange bal naar voren, waarna Thijs slim is in het duel met zijn tegenstander. Thijs zet zijn lichaam erin, waarna de bal voorbij de speler en de uitkomende keeper rolt. Thijs scoort vervolgens voor een leeg doel eenvoudig de 2-1.

Het eerste kwartier na rust is gelijk aan het eerste kwartier in de eerste helft. Pelikaan voetbalt iets makkelijker maar krijgt eigenlijk geen kansen. Uit de eerste de beste kans in de tweede helft voor SSC'55 maakt Yannick met een overtuigend schot de 3-1, nadat hij eindelijk deed wat de trainer hem vooraf gevraagd had. Vervolgens was de wedstrijd gespeeld en ging SSC'55 steeds beter voetballen. Thijs maakte zijn tweede van de middag na een steekbal van Arnoud. Ook Patrick maakte zijn tweede (en de mooiste!) van de middag: na een voorzet van Jordi haalt hij met rechts de bal in één keer uit de lucht, waarna de bal in de verre hoek ploft.

Een prima overwinning met goed voetbal zorgt voor een fijne start van de competitie. Volgende week is de tegenstander Internos 2 uit Etten-Leur.