Datum

2 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Vol vertrouwen werd er naar de wedstrijd tegen SV BLC 2 uitgekeken. De voorgaande thuiswedstrijden in dit lopende seizoen werden  met 4-0 en 4-1 gewonnen waardoor SSC'55 zich op een keurige derde plek in de 2e klasse bevindt, Een matig optreden zaterdag zorgde echter voor het eerste puntverlies op eigen bodem.

In de eerste helft gaat de wedstrijd aardig gelijk op. SSC'55 2 heeft wel moeite met de positiewisselingen voorin van SV BLC 2. Hierdoor kan de ploeg uit Den Bosch een aantal keren doorkomen over de flanken, maar ontbreekt het aan een goede eindpass. SSC'55 2 heeft moeite met het bereiken van haar aanvallers maar komt toch tot wat kansjes. Patrick mist de verre hoek met een volley en Thijs kopt net niet raak na een goede voorzet. De eerste helft lijkt op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar SV BLC 2 brengt daar kort voor rust verandering in. Na een te korte terugspeelbal kan SV BLC 2 op Gijs af. Gijs wordt gepasseerd en Boy doet er op de lijn nog alles aan om de 0-1 te voorkomen maar de bal wordt toch binnengetikt. Een minuut later komt SV BLC 2 door over de flank en bereikt een voorzet de spits, die de bal uit de draai behendig binnenschiet. Een flinke domper voor SSC'55 2, dat hierdoor met een 0-2 achterstand de rust ingaat.

De tweede helft wordt er meer druk naar voren gegeven, in de hoop een snelle aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor speelt het spel zich meer af op de helft van SV BLC 2, maar ontstaan er ook ruimtes voor de aanvallers van SV BLC 2. In de 56e minuut wordt van deze ruimtes geprofiteerd en countert de tegenstander naar 0-3. Tien minuten later zorgt een goed uitgespeelde counter ook voor de 0-4. Deze goal zorgde ervoor dat het geloof in een resultaat wel verdween. Het zat er niet in voor vandaag en de schade beperkt houden was op dat moment de verstandigste keuze. Het resterende deel van de tweede helft werd er niks meer weggegeven en in de laatste minuut mag Rogier nog voor open goal de eretreffer binnenschieten.

De felicitaties gaan uit naar SV BLC 2, dat prima speelde en terecht de 3 punten mee naar huis mag nemen. Door dit verlies vergeet SSC'55 2 aan te haken bij de twee koplopers in de 2e klasse. Het blijft op de 3e plek staan en voert hiermee de subtop aan. Volgende week zal GDC 2 bezocht worden.