Onnodig gelijkspel SSC'55 2 tegen Internos 2

Datum

28 september 2019 13:30

Accommodatie

Onbekend

Het tweede elftal van SSC'55 heeft zaterdag in het eerste uitduel van de competitie twee punten laten liggen. Qua veldspel ging de wedstrijd gelijk op, maar het missen van een aantal opgelegde kansen en een uitblinkende keeper van Internos zorgen er uiteindelijk voor dat de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

In de openingsfase van de wedstrijd heeft de ploeg uit Sprang-Capelle licht de overhand. Ondanks de harde wind laat het de bal aardig door de ploeg gaan, maar verder dan afstandschoten van Sven en Derek komt het niet. De eerste grote kansen in de wedstrijd zijn voor Patrick. Een bal die net achter de verdediging valt wordt net overgeschoten, en een bal die na een verkeerde uitrap bij Patrick in zijn voeten valt wordt tegen de keeper aangeschoten. Kort hierna komt de bal na goed doorzetten van Yannick bij Berry terecht. Berry passeert de keeper, maar voordat de bal de lijn passeert wordt deze nog net weggewerkt door een verdediger van Internos. Tegen het einde van de eerste helft zoekt Internos wat meer de aanval. De spitsen van de ploeg uit Etten-Leur worden iets vaker bereikt maar grote kansen levert dit niet op.

Kort na de rust komt Internos op voorsprong. Een corner wordt slecht verwerkt door de defensie van de Vrijhoevenaren, waardoor er simpel binnengeschoten kon worden. Een fikse tegenslag voor SSC'55, waar het elftal even van bij moest komen. Desondanks creërt het een aantal kansen op een doelpunt. Het is echter de keeper van Internos die zich weet te onderscheiden, door een schot van een paar meter afstand te keren om zich vervolgens een aantal keer voor de bal te gooien. Verder raakt Patrick nog twee keer de lat en weet ook Thijs niet te scoren uit een goede mogelijkheid. Na ongeveer een uur spelen wordt er ingegrepen vanaf de zijkant, waar Gideon gebracht wordt als extra aanvaller. SSC'55 gaat hierdoor met vier spitsen spelen, welke veelvuldig gezocht werden met een lange bal van Melvin. Deze tacktiek resulteert uiteindelijk in een verdiende gelijkmaker in de 75e minuut: een dieptebal wordt verlengd en komt bij Gideon terecht. Gideon twijfelt niet en schiet de bal beheerst langs de keeper van Internos. Internos voetbalt in de tweede helft beter dan in de eerste helft maar veel grote kansen levert dit niet op. Een aantal afstandschoten zwaaien af, en bij de enige echt grote kans staat Melvin zijn mannetje. Tien minuten voor tijd moet het tweede elftal van SSC'55 verder met 10 man, nadat Patrick zijn tweede gele kaart ontvangen had. Hierdoor werd er besloten de wedstrijd uit te voetballen en genoegen te nemen met een gelijkspel.

Na afloop heerst er toch een sfeer van lichte teleurstelling. Gezien de mogelijkheden die SSC'55 2 kreeg had de winst er zeker ingezeten. Dat een gelijkspel tegen een prima ploeg als Internos 2 als jammer wordt beschouwd als nieuwkomer in deze klasse geeft aan dat SSC'55 2 een ambiteus elftal heeft dat niet snel tevreden is. Volgende week komt Duivenland 2 op bezoek in de Vrijhoeve, dat eveneens 4 punten uit zijn eerste twee wedstrijden pakte.