Accommodatie

Onbekend

Opstelling SSC'55 1

Afgelopen zaterdag ging de Trots van de Vrijhoeve op bezoek bij Willem II. Om de aansluiting met de ploegen bovenin te behouden, moest er gewonnen worden van de ploeg uit Tilburg. Veel supporters van SSC’55 wisten de weg naar het Sportpark Noorderkamp in Tilburg te vinden. In de warming-up moest Nigel nog een aanpassing doorvoeren omdat Roy niet fit genoeg was om te spelen. Jordy Toes startte daardoor in de basis en dat deed hij goed.

SSC’55 begon de wedstrijd met aanvallende intenties. In de beginfase was er met Erwin een mooie aanval over links. Zijn voorzet werd ingekopt door Frank maar de keeper verwerkte de bal tot corner. In de 12e minuut was Frank de aangever en schiet Erwin te zacht in om de keeper te verrassen. Over de flanken is SSC’55 meerdere malen dreigend. Jeroen en Maik komen er met hun snelheid meerdere malen goed door, maar zoals vaker dit seizoen ontbreekt het aan scherpte bij de afwerking.

Af en toe komt Willem II er gevaarlijk uit m.n. door de behendige rechter buitenspeler. Zo ook halverwege de eerste helft. Jordi komt net te kort om een schot te blokkeren maar de goed keepende Jurgen plukt de bal uit de korte hoek.

In de 25e minuut is er opnieuw een gevaarlijke aanval over links waarbij Jeroen zijn tegenstander zijn hielen laat zien maar zijn voorzet wordt door Erwin over geschoten. Kort daarop komt SSC’55 goed weg als een bal geschoten wordt, vanuit de draai op de zestien, op de paal belandt.

Vlak voor rust krijgt Frank nog een goede mogelijkheid om de geel-zwarten op voorsprong te zetten. Maar hij schiet de bal hard naast het vijandige doel. Met een teleurstellende 0-0 stand wordt de kleedkamer opgezocht.

Na rust gebeurt er een periode weinig en SSC’55 heeft niet het gif om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat resulteert in een grote mogelijkheid in de 60e minuut voor Willem II maar de bal wordt dan nog voorlangs geschoten.

Echter direct na de wissel van Thimo voor Jeroen is het wel raak voor Willem II. In de 61e minuut wordt de bal vanaf links bij de tweede paal binnen geschoten 1-0.

SSC’55 is het daarna even helemaal kwijt en krijgt in die periode ook de 2-0 om de oren. Een nederlaag lijkt aanstaande, maar dan breekt er een  ommekeer aan. In de 68e minuut verdwijnt een schot van Davy Wijkmans in het doel van Willem II en twee minuten later tekent Erwin met een prachtig schot voor de 2-2. SSC’55 ruikt de overwinning.

Deze komt er ook als in de 74e minuut een vlagsignaal van Willem II wordt genegeerd en Erwin met dank aan de keeper van Willem II zijn 2e van de middag scoort en daarmee de 2-3 eindstand voor zijn rekening neemt.

Al met al een gelukkige overwinning, maar dat zijn misschien wel de lekkerste. De eerstvolgende wedstrijd is op 26 oktober. Dan wordt er in en tegen Oosterhout gevoetbald, aanvang 14.30 uur.