23 maart 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Meerdere seizoenen vecht SSC’55 steeds voor lijfsbehoud in de 3e klasse en tot nu toe wisten de geelzwarten in de slotfase van de competitie steeds te ontsnappen aan degradatie. Het einde van dit seizoen nadert met rasse schreden, maar SSC’55 wacht nu toch wel erg lang met het aanspreken van de ontsnappingsclausule. Hét moment om dat te doen was afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen mede-hekkensluiter Asperen.

Na een wat nerveuze start volgt in de 7e minuut een aanval van SSC’55 over rechts waar Maik Kemmeren de bal voor het doel plaatst en Emanuel Nsita er net niet bij kan om de bal in het net te leggen. Asperen kent een wat fellere openingsfase en lijkt meer gefocust op het winnen van dit cruciale duel. In de 12e minuut maakt Sven Roosemalen een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en kan scheidsrechter Cakir niets anders dan de bal op de stip leggen. Het is Tareq Ibrahim die het vonnis voltrekt en Asperen op een 1-0 voorsprong zet. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een matige partij, waarbij de wil om te winnen de wedstrijd lijkt te gaan bepalen. SSC’55 probeert de gelijkmaker te produceren, maar is te onmachtig om tot een serieuze scoringskans te komen. Na een klein halfuur ontvangt Carlo van Santen aan de zijlijn de bal, na een afgeslagen aanval van SSC’55. Hij weet zich in het strafschopgebied te manoeuvreren en vervolgens de uitgekomen doelman Gijs Nieuwenhuizen te verschalken, 2-0. In het laatste kwartier van de eerste helft zien we nog een mooie steekpass op Maik Kemmeren die vervolgens met zijn verkeerde been slap inschiet, waardoor doelman Maurits Bijl de bal simpel kan stoppen. Asperen heeft deze eerste helft meer gevaar weten te stichten en gaat verdiend aan de leiding.

In de tweede helft kan de thuisploeg iets meer achterover leunen. SSC’55 krijgt daardoor wat meer ruimte om te voetballen. In de 49e minuut is er een kans voor Michiel den Hartog. Gijs Nieuwenhuizen verwerkt zijn inzet tot hoekschop. Even later plaatst de ingevallen Erwin v.d. Hoven aan de andere kant een inzet vanuit een hoekschop, maar ook deze wordt gestopt. SSC’55 wint ook in de tweede helft weinig duels. Vanuit het perspectief van de toeschouwer lijken de geelzwarten het (kunst)gras niet echt te willen opvreten. In de 67e minuut is er een vrije schop voor Kevin Knippels. Vanaf een kleine 30 meter produceert hij een opstuitend schot dat tot hoekschop wordt verwerkt. Kort hierna volgt een doelpoging van Dennis Heijblom. Ook zijn schot wordt gestopt. De eerste echte kans van Asperen in de tweede helft is voor de ingevallen Hoessein Dia, die in de 86e minuut de wedstrijd met 3-0 in het slot gooit. Hierna volgen nog enkele kansen op een grotere uitslag, maar die missen doel.

Asperen wint dit cruciale degradatieduel op inzet en drukt SSC’55 hiermee verder in de hoek waar de klappen vallen. Met nog 6 wedstrijden te gaan staat SSC’55, samen met Vuren, met 15 punten onderaan de ranglijst. Vuren moet echter nog 3 wedstrijden inhalen. De situatie is voor de geelzwarten dan ook wel heel penibel geworden. Aanstaande zaterdag is er een inhaalprogramma en komt SSC’55 niet in actie. De week daarna staat de uitwedstrijd bij BLC in Den Bosch op het programma, aanvang 15.00 uur.