Datum

9 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een week geleden beleefde SSC’55 een dieptepunt door op eigen terrein tegen Haaften met 0-5 de boot in te gaan. Het bestuur nam direct maatregelen en beëindigde de samenwerking met trainer-coach Pierre van Berkel. Arjen Dekkers, die in de voorgaande seizoenen het roer in handen had, is bereid gevonden de club tot het eind van het seizoen de helpende hand te bieden.

Afgelopen zaterdag reisde SSC’55 af naar Eethen voor de ontmoeting met GDC. Beide ploegen hebben te maken met een stormachtige wind, die normaal voetballen eigenlijk onmogelijk maakt. GDC komt het best uit de startblokken en is reeds in de 3e minuut gevaarlijk als Daan Dernison voorzet op Tom van Rijswijk. Doelman Gijs Nieuwenhuizen maakt de ingekopte bal op knappe wijze onschadelijk. GDC neemt in de beginfase, waarin SSC’55 de wind mee heeft, het voortouw. In de 11e minuut is het Tom van Rijswijk die de thuisploeg met een direct schot in de 16 meter op voorsprong zet, na een assist van Levi Splinters.

SSC’55 toont veel inzet, maar komt vooralsnog niet verder dan een schot door Frank ter Schiphorst dat tot hoekschop wordt verwerkt.
Na een halfuur neemt aanvoerder Joost van Rooijen een vrije trap voor de thuisploeg vanaf een meter of 25 van het doel van SSC’55. Zijn hoog geplaatste bal blijft door de forse tegenwind hangen en belandt op het hoofd van Erik den Ouden, die over de uitgekomen doelman Nieuwenhuizen in het doel kopt, 2-0. Kort hierna volgt een mooie combinatie van Maarten van Wijlen en Daan Dernison die de bal net over het doel van SSC’55 schiet. In de slotfase is er nog een kans voor Van Wijlen, maar zijn inzet wordt tot corner verwerkt.

Ook in de tweede helft is GDC de bovenliggende ploeg. De thuisploeg opereert sneller en gaat beter met de weersomstandigheden om. SSC’55 moet het vooral hebben van zijn inzet, maar mist het overzicht. Na 20 minuten is het Maik Kemmeren die opkomt over rechts, maar zijn voorzet is wat te hard. In de omschakeling valt aan de andere kant een doelpunt door Erik den Ouden. Scheidsrechter van Akooy constateert buitenspel en keurt de treffer af. GDC probeert het met wat afstandsschoten, maar die treffen vooralsnog geen doel.
In de 80e minuut slaat GDC een aanval af en vanuit een snelle counter plaatst Tom van Rijswijk op Maarten van Wijlen die hierna simpel kan binnentikken, 3-0. De kaarten zijn geschud. Kort hierna gaat de defensie van de thuisploeg in de fout en profiteert Frank ter Schiphorst. Hij redt de eer voor SSC’55 en scoort 3-1. In blessuretijd heeft Maik Kemmeren nog de mogelijkheid de score een draaglijker aanzien te geven als hij alleen op doelman Tim van Rooijen afstevent, maar niet tot een afwerking komt.

SSC’55 liet ten opzichte van een week eerder wat herstel zien, vooral in de wijze waarop strijd werd geleverd, maar punten leverde het nog niet op. Voor Arjen Dekkers lijkt het een forse opgave om de puzzelstukjes op tijd in elkaar te passen. De tijd om punten te scoren begint te dringen. Aanstaande zaterdag is er een nieuwe mogelijkheid als SSC’55 op het thuishonk speelt tegen Sparta’30 uit Andel. Aanvang 14.30 uur.