16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Sparta’30 voor SSC’55 op het programma. Een week eerder moesten de geelzwarten in GDC weliswaar de meerdere erkennen, maar een begin van herstel leek zichtbaar. Dit herstel moest nu de basis vormen voor het opkrikken van het zelfvertrouwen en een opmaat naar het wegwerken van de puntenachterstand. SSC’55 heeft te kampen met enkele blessures, waardoor coach Arjen Dekkers moet improviseren. Zijn keuze voor debutant Lars de Roon als vleugelverdediger mag  verrassend genoemd worden.

Vrij snel na de aftrap is het de veel scorende spits Anrico Visser die de bal voor Sparta’30 in het net legt. Scheidsrechter Van der Zwan constateert echter buitenspel en keurt de treffer af. Daarna is het SSC’55 dat de toon zet. In de 8e minuut plaatst Maik Kemmeren een voorzet op Emanuel Nsita die in lastige positie tegen de paal kopt. Even later leidt een aanval van de thuisploeg tot een hoekschop. De ingekopte bal wordt afgeslagen en ook de rebound leidt niet tot succes. In de 19e minuut krijgt SSC’55 weer een hoekschop. Maik Kemmeren plaatst de bal precies op het hoofd van Frank ter Schiphorst die onberispelijk binnenkopt, 1-0.

SSC’55 is duidelijk de betere ploeg, maar moet het duo Lennard van Andel en Anrico Visser wel aan banden leggen. Vijf minuten na de openingstreffer is het wederom Frank ter Schiphorst die weet te scoren, nu met een moeilijke volley die onverwacht snoeihard wordt ingeschoten, 2-0.  Tot aan de rust zijn er nog kansjes voor Emanuel Nsita, die zijn inzet ternauwernood gepareerd ziet worden en Frank ter Schiphorst die net naast de kruising kopt.

In de tweede helft lijkt Sparta’30 wat gas te gaan geven en zet de thuisploeg bij tijd en wijle onder druk, maar defensief hebben de geelzwarten er goed het oog in. Na een klein halfuur weet Ziggy Krauweel een inzet van Anrico Visser niet te benutten en schuift de bal naast het doel. Even later is het Mike Rutters die voor Sparta’30 toch weet te scoren, maar SSC’55 tekent protest aan. De VAR heeft zijn intrede in het amateurvoetbal nog niet gedaan, derhalve treedt de scheidsrechter in overleg met zijn assistent v.d. Griendt en annuleert het doelpunt tenslotte wegens buitenspel.

Tien minuten later heeft de tandem Van Andel-Visser wel succes en zorgt Van Andel voor de aansluitingstreffer, 2-1. Met nog vijf minuten te spelen voeren de Spartanen de druk op en moet SSC’55 zeilen bijzetten om puntverlies te voorkomen. In de voorlaatste minuut zorgt matchwinner Frank ter Schiphorst voor opluchting als hij uit een afgeslagen aanval vanaf de middellijn met de bal aan de haal gaat en doelman Martijn de Graaf voor de derde keer het nakijken geeft, 3-1.

Een verdiende en broodnodige overwinning voor SSC’55, dat deze middag een goede partij op de mat legde en er met deze overwinning voor zorgde dat de laatste stek kon worden overgedragen aan Asperen. Of het herstel duurzaam is zal moeten blijken, maar vaste supporter Piet Breedveld is ervan overtuigd dat het lek nu boven is. Aanstaande zaterdag kan SSC’55 het bewijs leveren in de uitwedstrijd tegen koploper Sleeuwijk, aanvang 15.00 uur.