SSC’55 boekt gelukkige overwinning tegen GVV’63

Scheidsrechter

A.J.M. (Antoon) Fitters

Accommodatie

Onbekend

Twee weken had SSC’55 geen competitieverplichtingen en kon het zich voorbereiden op het slot van de competitie. Zaterdag stond de eerste van nog drie wedstrijden op het programma. GVV’63 uit Gameren kwam op bezoek. In theorie maakte GVV’63 nog kans op de derde periodetitel, maar dan zou het alle komende wedstrijden moeten winnen. Voor SSC’55 is er sowieso nog maar één optie en dat is winnen.
SSC’55 begint goed aan de wedstrijd en reeds in de eerste minuut is er een mogelijkheid voor Kevin Knippels, maar zijn schot gaat net over het doel.

In de beginfase ontwikkelt zich een gelijk opgaande strijd, die zich voornamelijk op het middenveld afspeelt. Na ruim een kwartier is er een aardige kans voor Erwin v.d. Hoven, die in de loop wordt aangespeeld, maar zijn schot net langs de tweede paal ziet verdwijnen.
GVV’63 oogt fysiek wat sterker, maar weet vooralsnog geen vuist te maken. In de 25e minuut lijken de bezoekers toch op voorsprong te komen als Sjoerd Kolkman een voorzet op maat fraai inkopt. Scheidsrechter Fitters keurt de treffer, op aangeven van de grensrechter, echter af wegens buitenspel. In de slotfase van de eerste helft krijgt Arnoud Hoevenaar voor SSC’55 een opgelegde kans om de score te openen, maar vlak voor doel schiet hij de bal naast.

De tweede helft laat eenzelfde spelbeeld zien, waarbij beide ploegen moeite hebben om tot een uitgespeelde aanval te komen. Veelal wordt de bal voor de 16 meterlijn onderschept. Voor SSC’55 is spits Nick Ekelmans een plaaggeest, die zijn forse fysiek combineert met behendigheid aan de bal en daarmee openingen probeert te creëren. Vooralsnog leidt dat voor GVV’63 niet tot resultaat.
In de 73e minuut probeert Rob van Kuyk de voorwaartsen van  SSC’55 met een hoge inzet in het strafschopgebied te bereiken. De uitgekomen doelman Moezzmil Ahmadzai verslikt zich volledig in de op zich vrij eenvoudig te pakken bal en laat deze uit zijn handen glippen. Tot zijn ontsteltenis rolt de bal over de doellijn en staat SSC’55 op een 1-0 voorsprong. In het laatste kwartier probeert GVV’55 de stand nog gelijk te trekken. Doelman Gijs Nieuwenhuizen verwerkt een schot van Richan Kreling jr. tot hoekschop. In de tegenaanval gaat Rick Spijkers er voor SSC’55 over rechts met de bal vandoor en geeft een mooie assist, die tenslotte wordt naast geschoten. SSC’55 weet de voorsprong vast te houden en boekt hiermee een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie.

Doordat naaste concurrent Asperen wint van Vuren, blijft SSC’55 met drie punten achterstand op de laatste positie staan. Aanstaande zaterdag volgt de voorlaatste wedstrijd en gaat SSC’55 op bezoek bij Vuren, aanvang 14.30 uur.