Datum

16 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de fraaie overwinning op dorpsgenoot SV Capelle een week eerder, leek het licht aan het eind van de tunnel voor SSC’55 weer in zicht te komen, maar afgelopen zaterdag stak RFC hier toch weer een stokje voor. Op een stormachtig sportpark Van Wijlen gingen beide ploegen de strijd aan in de wetenschap dat een overwinning pure noodzaak was.

RFC behaalde uit de voorgaande 5 wedstrijden 10 punten en laat de degradatielijn steeds verder achter zich. Ook in deze wedstrijd hebben beide ploegen weer last van een stormachtige wind, waardoor goed voetbal een lastige opgave is. Na een aftastend begin neemt Arnoud Hoevenaar aan de rechterkant een vrije schop. De inlopende Lars de Roon krijgt een fraaie schietkans, maar werkt de bal naast het doel.
Een viertal minuten later probeert Ayan Uslu het voor RFC van afstand, maar ook zijn schot gaat naast.

In de 20e minuut volgt na een overtreding door Lars de Roon een vrije trap voor Jeffrey Leemans op de punt van de 16 meter. Hij schiet de bal net over de kruising. Aan de andere kant belandt een corner voor SSC’55 in een mêlee van spelers; uiteindelijk weet doelman Marc Verhagen de bal te pakken te krijgen. Vijf minuten later levert Jeffrey Leemans een schot af op het doel van SSC’55. De bal wordt afgeslagen en belandt bij Nick de Ruijter die met een prachtig gelift schot in de verre bovenhoek binnen schiet, 0-1. Van korte duur is de voorsprong niet, want een minuut later kopt Frank ter Schiphorst een uittrap van doelman Gijs Nieuwenhuizen door op Emanuel Nsita die daarmee plotseling vrij voor doelman Verhagen komt en hem met een lepe lob verschalkt, 1-1. Hierna ontstaan nog een paar kansjes voor Joey van Veldhoven en Emanuel Nsita, maar die worden niet benut. In de 41e minuut plaatst Maik Kemmeren de bal voor het doel en weet Emanuel Nsita de bal hoog in het doel te werken, waardoor SSC’55 op een 2-1 voorsprong komt. RFC probeert voor rust nog gelijk te komen, maar steeds staat Gijs Nieuwenhuizen in de weg.

In de tweede helft neem RFC het initiatief om de gelijkmaker te forceren. Met snelle counters wordt het de SSC’55 defensie knap lastig gemaakt. In de 49e minuut werkt Gijs Nieuwenhuizen een schot van Jeffrey Leemans over de lat. Tien minuten later volgt een snelle counter van RFC en geeft Leemans een assist op Uslu die eigenlijk moet scoren, maar hard over schiet. Vijf minuten later volgt dan toch de gelijkmaker na een assist van Ayan Uslu op Osman Aslan die 2-2 binnenkopt. Hierna volgt nog een enerverend halfuur, waarin Gijs Nieuwenhuizen met regelmaat reddend moet optreden. Ron van der Wulp kan vrij doorlopen richting SSC’55 doel, maar Gijs pareert voortreffelijk. In de 73e minuut is er echter geen houden aan als Van der Wulp een kopbal plaatst op Osman Aslan die keihard onderkant lat binnenschiet, 2-3.

Een omhaal van Emanuel Nsita aan de andere kant wordt ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Ayan Uslu en een knappe redding van Nieuwenhuizen na een vrije kopkans van Uslu gaan vooraf aan de nekslag die Osman Aslan in de 88e minuut uitdeelt. Hij bepaalt de eindstand op 2-4. SSC’55 werkt zich met deze nederlaag verder in de nesten, temeer daar hekkensluiter Asperen een overwinning boekt op NEO’25.

Een verdiende overwinning voor RFC die met een grotere handelingssnelheid heel effectief was in het benutten van de kansen.
Aanstaande zaterdag volgt voor SSC’55 een cruciaal duel met de uitwedstrijd tegen Asperen, aanvang 15.00 uur.