Datum

14 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ruim een week geleden zette SSC’55 naaste concurrent BLC met een 1-3 zege aan de kant; afgelopen zaterdag moesten de geel-zwarten het opnieuw opnemen tegen een directe concurrent.  Herovina is beland in de strijd om de onderste plaatsen en had nog wat recht te zetten tegen de formatie van Arjen Dekkers, die in de eerste seizoenshelft een 1-0 overwinning behaalde.

De wedstrijd ontrolt zich met aanvallend spel van beide kanten, maar vooralsnog ontstaat hier weinig gevaar uit. In de 12e minuut zet verdediger Boy Donders voor SSC’55 een aanval op. Een een-tweetje met Emanuel Nsita brengt hem oog in oog met doelman Walter Kornet en via een goed geplaatste schuiver zet Donders de geel-zwarten al snel op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later belandt de bal vanuit een corner uiteindelijk bij Boyd de Jong, die zijn inzet voor het doel langs ziet gaan. Herovina lijkt deze middag de inspiratie te missen om het de tegenstander echt lastig te maken. De ploeg uit Herwijnen weet nauwelijks iets te creëren. Emanuel Nsita daarentegen brengt de Herwijnense defensie met regelmaat tot wanhoop. Na een halfuur komt hij op over rechts en met een paar prachtige passeerbewegingen zet hij half vallend twee man voor schut. Zijn voorzet bereikt echter geen medespeler.

Even later geeft Yannick Wijtmans een assist op Boyd de Jong, die vanaf een meter of 16 op de lat knalt. Hierna volgt een fase waarin SSC’55 de teugels wat lijkt te laten vieren. Er sluipt enige nonchalance in de ploeg, waardoor Herovina de gelegenheid krijgt wat terug te doen. Timo de Bruin ontvangt de bal in het strafschopgebied, maar hij schiet naast. Daarna volgt een afstandsschot van Coen de Ridder, waar doelman Remco Steenbeek weinig moeite mee heeft. Vlak voor rust betaalt SSC’55 tenslotte  toch de tol als Maarten Lievaart koppend wordt aangespeeld en hijzelf vervolgens over de uitgekomen doelman Steenbeek in het doel kopt, 1-1.

In de tweede helft herstelt Herovina zich enigszins van het zwakke optreden in het eerste bedrijf, maar overtuigend is het allemaal niet. Na tien minuten wordt Boyd de Jong bij een aanval door de geel-zwarten in het strafschopgebied onderuit gehaald. Weinigen twijfelen eraan dat scheidsrechter Molenaar de bal op de stip laat leggen, maar die heeft daar een andere opvatting over en laat doorspelen. Even later is er een flinke tackle op Joep Hamers in zijn eigen strafschopgebied. Ook hiervoor volgt geen fluitsignaal. Ditmaal past de scheidsrechter de voordeelregel toe, waardoor de ingevallen Frank ter Schiphorst vanuit een snelle counter vrij voor doel komt en 1-2 kan aantekenen. Ter Schiphorst kan de score verder uitbreiden wanneer hij even later wederom in vrije scoringspositie komt, maar nu laat hij verstek gaan en schiet naast. Ook Boyd de Jong krijgt de gelegenheid de score uit te breiden. Emanuel Nsita bezorgt hem een opgelegde doelkans, maar De Jong weigert deze te verzilveren en schiet over het doel.

De geel-zwarten houden de druk erop. Eerst is er nog een fraaie aanval als Frank ter Schiphorst de bal oppikt op de middellijn en ermee aan de haal gaat. Nsita moet echter te ver naar rechts uitwijken om zijn pass in ontvangst te nemen. Vlak voor tijd neemt Erwin v.d. Hoven een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. Zijn schot wordt ternauwernood van de doellijn gehaald. Tot slot is het de ingevallen Kevin Knippels die het lot van de thuisploeg definitief bezegelt en met een prachtige stiftbal de eindstand bepaalt op 1-3.Qua scoreverloop is deze wedstrijd voor SSC’55 vrijwel een exacte kopie van de wedstrijd een week eerder tegen BLC. SSC’55 mag weer drie belangrijke punten bijschrijven na een verdiende overwinning op het zwak opererende Herovina, dat hierdoor in flinke degradatiezorgen terecht komt. SSC’55 heeft zich de laatste weken terug geknokt van hekkensluiter tot middenmoter. Aanstaande zaterdag wordt het eveneens kwakkelende Olympia’60 verwacht op Sportpark Van Wijlen. Aanvang 14.30 uur.