Scheidsrechter

H.G. (Harry) Janssen

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor SSC'55 2 op het programma. In de uitwedstrijd werd eenvoudig met 0-5 gewonnen, maar de overige resultaten van GDC 2 laten zien dat de ploeg moeilijk te verslaan is. Aangezien van de laatste 4 wedstrijden er 3 gelijkgespeeld werden, werd het voor SSC'55 2 weer tijd voor een overwinning.

In de openingsfase doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. GDC krijgt geen kansen en SSC'55 weet niet verder te komen dan een aantal (ongevaarlijke) schoten van afstand. Door eigen toedoen komt SSC'55 toch op achterstand. Na gerommel achterin wordt een vrije trap weggeven die in de korte hoek binnengeschoten wordt. 3 minuten later wordt de bal wederom slecht weggewerkt, waardoor GDC op 0-2 komt. Na de 0-2 ligt het spel 10 minuten stil omdat een speler van GDC een ogenschijnlijk zware blessure oploopt. De brancard dient er aan te pas te komen maar na afloop van de wedstrijd lijkt alles gelukkig mee te vallen. SSC'55 voert naarmate de eerste helft vordert het tempo om voor rust nog wat terug te kunnen doen. Een kopbal van Patrick uit een corner wordt nog van de lijn gehaald, maar een aantal minuten later is de keeper alsnog kansloos. Maarten let goed op en neemt een vrije trap snel. De bal belandt wederom op het hoofd van Patrick die de aansluitingstreffer kan maken. Nog voor rust weet SSC'55 orde op zaken te stellen: na een klutsbal blijft de bal liggen op een meter of 20 waarna Derek in de korte hoek de 2-2 binnenschiet.

In de tweede helft start SSC'55 sterker dan de tegenpartij. Het dringt aan, en wordt met kansen voor Patrick een aantal keer zeer gevaarlijk. GDC krijgt een grote kans om toch op 2-3 te komen, maar de paal redt SSC'55. 5 minuten voor tijd weet SSC'55 alsnog de verdiende winnende treffer te maken. Patrick krijgt een vrije trap op de rand van de 16. Hij schiet de bal op de paal, waarna Rob de 3-2 binnenschiet. De grensrechter vlagt nog wanhopig voor buitenspel, maar de scheidsrechter heeft goed opgelet en keurt de goal goed. Het betekende voor rechtsback Rob zijn eerste goal sinds hij bij de senioren speelt. Een brede glimlach is zaterdagmiddag dan ook niet van zijn gezicht verdwenen. In de blessuretijd kan Jordi nog op een leeg goal af, maar wordt op het moment van schieten onderuit gehaald door de aanvoerder van GDC. Deze kan gaan douchen, waardoor GDC de wedstrijd met 10 man eindigt.

Ondanks een mindere fase in de eerste helft weet SSC'55 2 zich knap te herpakken en houdt het de 3 punten in de Vrijhoeve. Volgende week mag het tweede elftal op bezoek bij ONI.