SSC’55 2 speelt doelpuntloos gelijk in spannend duel

Scheidsrechter

N.J. (Klaas-Jan) van Zessen

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 februari werd de competitie voor SSC’55 2 hervat met een uitduel tegen Pelikaan 4. Na een poos zonder voetbal, waarin enkel geoefend werd tegen Sleeuwijk 2 (2-2), begon het echte werk weer. In het thuisduel tegen Pelikaan werd eenvoudig gewonnen, maar liet Pelikaan zien over een aardige ploeg te beschikken. Ook in de stand ontlopen de twee teams elkaar niet veel. Alle ingrediënten aanwezig voor een spannend duel.

De eerste helft gaat gelijk en beide ploegen spelen erg slordig. SSC’55 heeft soms moeite het snelle kunstgras in Zwijndrecht, terwijl Pelikaan 4 vooral de lange bal hanteert. Door de harde wind levert dit echter weinig gevaar op. Na een kwartiertje spelen komt de bal op rand zestien voor de voeten van Yannick die eenvoudig de 0-1 binnenschiet. De scheidsrechter fluit echter op het moment van spelen voor een eerder gemaakte overtreding van een speler van Pelikaan, waardoor de goal niet doorgaat. De scheidsrechter verontschuldigt zich, waarna beide teams verder spelen. Ook Pelikaan scoort in de eerste helft een goal die uiteindelijk niet zal tellen. Een speler van Pelikaan ligt geblesseerd op het veld waardoor de spelers van Pelikaan aangeven dat ze de bal uit gaan schieten. SSC’55 let hierdoor even niet op, en Pelikaan besluit toch snel door te spelen. Pelikaan kan alleen op keeper Jurgen af maar de goal wordt afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft krijgen beide ploegen wat meer kansen en kan de wedstrijd alle kanten op. Jurgen redt een schitterende poging van een metertje of 40, en even later kan een speler van Pelikaan vrij inkoppen maar komt niet verder dan een poging die twee meter naast belandt. De wedstrijd lijkt in een gelijkspel te eindigen, een eindstand die de verhoudingen goed weergaf. Toch zijn de grootste kansen van de wedstrijd voor de bezoekers uit de Vrijhoeve. De ingevallen Mike wordt in de slotfase veelvoudig gezocht en dat levert veel gevaar op. 5 minuten voor tijd passeert Mike zijn tegenstander en geeft de bal met links voor op Maarten. Maarten denkt niet na en schiet de bal vol overtuiging in maar de bal belandt op de binnenkant van de paal. Twee minuten later dribbelt Maarten de 16 in en geeft topscorer Patrick een vrije schietkans voor de keeper. Zijn poging gaat echter net over, waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan.

Een spannende pot levert uiteindelijk maar 1 punt op. Door dit gelijkspel loopt koploper Yerseke verder uit, waardoor een tweede kampioenschap op rij een flinke  opgave lijkt te gaan worden. Onder Yerseke vechten 4 ploegen, SV BLC, Baronie, Pelikaan en SSC’55 nu voor plek twee. Volgende week krijgen de Vrijhoevenaren GDC 2 op bezoek. In deze wedstrijd zal gestreden worden voor de eerste overwinning van 2020.