Datum

7 maart 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Ondanks hevige regenval in de dagen vooafgaand aan de wedstrijd van SSC'55 2, ging de wedstrijd afgelopen zaterdag gewoon door. Tegenstander was hekkensluiter De Fendert 2, een ploeg die deze competitie nog geen enkele pot gewonnen heeft. Van onderschatting mocht echter geen sprake  zijn, aangezien SSC'55 2 in de uitwedstrijd door het oog van de naald kroop. Na een vrij kansloze 2-0 achterstand, werd de wedstrijd in het slot van de wedstrijd in enkele minuten omgedraaid naar een 2-3 overwinning.

In de eerste helft is echt eenrichtingsverkeer en komt De Fendert er niet aan te pas. SSC'55 heeft veel de bal en komt verdiend op voorsprong. Na goed doorgaan van Amiel komt de bal bij Maarten terecht die de bal doorspeelt op Patrick. Patrick gooit er een van zijn inmiddels befaamde stiften uit en zet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een kwartiertje later maakt Patrick zijn 13e goal in de competie, door een steekbal van Joep eenvoudig onder de keeper door te schuiven. Een prachtig schot van Amiel wordt nog uit de kruising gedoken door de prima spelende keeper van De Fendert. SSC'55 2 ondervond in de eerste helft weinig weerstand; keeper Sander kon ondanks een modderig veld schoon aan de thee.

Ook in het begin van de tweede helft is SSC'55 2 de betere ploeg. Een afgeslagen corner belandt bij Roy, die de bal bekeken voorzet. Thijs is er als de kippen bij om zijn goaltje mee te pikken en maakt eenvoudig 3-0. Een paar minuten later kan Thijs ook zijn tweede van de middag maken, maar zijn schot ketst via de binnenkant van de paal het veld weer in. SSC'55 verzuimt in deze fase van de wedstrijd om een grote score neer te zetten, en naarmate de wedstrijd vordert zakt het niveau. De Fendert 2 weet eindelijk wat aanvallen op te zetten, en na miscommunicatie achterin valt zelfs de 3-1. In het slot van de wedstrijd krijgt SSC'55 2 alsnog wat kansen om haar voorsprong te vergroten, maar veel aanvallen worden slordig uitgespeeld.

SSC'55 2 wint haar tweede thuiswedstrijd na de winterstop met 3-1, en laat hiermee de kans liggen om aan het doelsaldo te werken. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij BLC 2, dat inmiddels de tweede plek op de ranglijst bezet.