Sterk SSC’55 2 laat tegenstander kansloos

Scheidsrechter

C.J. (Cor) Gerritsen

Accommodatie

Onbekend

Na een forse nederlaag tegen SV BLC vorige week kreeg SSC'55 2 afgelopen zaterdag de mogelijkheid zich te revancheren. De tegenstander was GDC 2, een ploeg met wisselende resultaten in de competitie tot nu toe.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeert GDC 2 verdedigend hoog druk te zetten en in balbezit de bal snel rond te laten gaan. Dit zorgt ervoor dat de thuisploeg in de beginfase van de wedstrijd de betere ploeg was en een opgelegde kans kreeg om voor te komen. SSC'55 2 is onrustig aan de bal wat vaak resulteerde in slordig balverlies. Het is echter slordig balverlies van GDC 2 wat voor de eerste goal van de wedstrijd zorgde. Een verdediger van GDC 2 wil de bal terugspelen maar schuift de bal zo in de voeten van Yannick. Yannick kan op de keeper af en schiet rustig de 0-1 binnen. De mannen uit de Vrijhoeve komen hierdoor veel beter in de wedstrijd en creëren een aantal kansen. Het ontbreekt echter aan scherpte waardoor deze kansen geen goals opleverden. Bij wie het vanmiddag niet aan scherpte ontbrak was Maarten. Na een afgeslagen corner van de tegenstander belandt de bal bij Boy die in de omschakeling Maarten aanspeelt. Maarten begint vanaf eigen helft te dribbelen, passeert zijn tegenstanders en rondt af met een droge schuiver in de hoek: 0-2.

De tweede helft startte zoals de eerste helft ook eindigde. GDC 2 probeert achterin de bal rond te laten gaan en van daaruit kansen te creëren. Omdat SSC'55 2 goed opgesteld staat en uitstekend verdedigt resulteert de opbouw van GDC 2 enkel in wat lange ballen die in de meeste gevallen simpel opgeraapt worden door de foutloos keepende Stefan. Na een uur spelen krijgt SSC'55 2 haar eerste kans en deelt Patrick de beslissende klap uit aan de tegenstander. Derek neemt een corner waarna Patrick bij de eerste paal eenvoudig binnen kan koppen. Hierna is de wedstrijd gespeeld en kan SSC'55 2 vrijuit voetballen. De bal gaat makkelijk rond op het kunstgras van veld C en GDC 2 komt er niet meer aan te pas. Na een actie van Derek komt de bal bij Patrick terecht die de bal op de binnenkant van de paal schiet. De bal stuitert terug het veld in maar Thijs let goed op en zet de 0-4 op het scorebord. Twee minuten later krijgt Thijs opnieuw een kans na een voorzet van Yannick. Thijs raakt de bal half, maar de bal rolt toch voorbij de keeper: 0-5. In de slotfase van de wedstrijd begint enige vermoeidheid zich te tonen in de ploeg, waardoor er wat minder druk gezet wordt. GDC 2 kan er hierdoor een aantal keer gevaarlijk doorkomen maar de complimenten gaan uit naar de verdedigers Rob, Boy, Niels en Joep die bleven gaan en ervoor zorgden dat Stefan de 0 kon houden. Mede hierdoor eindigde de wedstrijd met een stand van 0-5.

Het tweede revancheert zich dus prima na de 1-4 thuisnederlaag tegen SV BLC 2. Volgende week komt middenmoter Oni 2 op bezoek in Sprang-Capelle.