Datum

15 februari 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag ging SSC’55 2 op bezoek bij ONI 2. SSC’55 2 boekte vorige week in eigen huis haar eerste overwinning na 3 gelijke spelen op rij en kon in ’s-Gravenmoer goede zaken doen bij een overwinning. Tegenstander ONI bezit een tweede plek in de tweede periode met 12 punten uit 5 wedstrijden, waardoor ook voor ONI 2 een overwinning zeer welkom was. In de thuiswedstrijd werd er met 2-1 gewonnen, maar bewees ONI 2 een sterke tegenstander te zijn met veel fysieke kracht in het elftal.

In de eerste helft was het rommelig van beide kanten. De bal sprong veelvuldig op door het veld, en ook een stevige wind schuin over het veld droeg niet bij aan goed voetbal. ONI 2 had een duidelijk strijdplan vandaag: de tegenstander opvangen, veel duels uitvechten en met een snelle counter proberen gevaarlijk te worden. Dit resulteert na een half uur spelen in een doelpunt: uit een counter wordt de bal voorgegeven waar de spits van ONI 2 voor zijn man komt en de 1-0 binnenschiet. SSC’55 2 heeft veelal de bal, maar het lukt niet echt om grote kansen te creëren. Er wordt erg slordig omgegaan met het balbezit, en de scherpte ontbreekt om ONI 2 echt pijn te doen.

In de tweede helft is deze scherpte er al wat meer. ONI 2 weet niet meer gevaarlijk te worden en SSC’55 2 dringt de tegenstander steeds vaker en verder terug. Ook is de passing veel nauwkeuriger, waardoor de Vrijhoevenaren makkelijker gaat voetballen. Na een uur komt SSC’55 2 dan ook terecht op gelijke hoogte met haar tegenstander. Na een vlotte combinatie wordt Arnoud gezocht aan de linkerkant die met de bal aan de voet aan de wandel gaat. Arnoud levert een puike voorzet af bij de eerste paal waar Amiel en Patrick beide op de bal inglijden. De bal ploft in het net, en de goal wordt uiteindelijk aan Amiel toegekend. SSC’55 2 ruikt nu bloed en de wedstrijd lijkt de goede kant op te vallen. Na een steekbal vanuit het middenveld kan Maikel de 16 in dribbelen. Patrick staat vrij voor een leeg doel, maar de bal breed op Patrick is net iets te scherp waardoor dé kans op de 1-2 voorbij gaat. Toch is het ONI 2 dat er met de overwinning vandoor gaat. Bij het eerste moment in de tweede helft dat de bal in de buurt van doelman Jurgen komt wordt de 2-1 binnengeschoten. SSC’55 2 heeft nog 20 minuten om op gelijke hoogte te komen en dringt steeds aan maar wanneer 2 minuten voor tijd Yannick van dichtbij de laat raakt is het duidelijk dat SSC’55 2 na 7 wedstrijden niet verloren te hebben voor het eerst een wedstrijd eindigt zonder een punt er aan over te houden.

Waar SSC’55 2 vorige week na een achterstand de veerkracht toonde om een achterstand om te buigen in een overwinning, ontbrak het zaterdag aan enige scherpte en geluk om dit kunstje te herhalen. Door de Carnaval vindt de eerst volgende wedstrijd pas weer plaats op zaterdag 7 maart. De Fendert 2 zal dan Sprang-Capelle bezoeken.