Scheidsrechter

A.C. (Kristian) Versluis

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag was voor SSC'55 2 de start van een belangrijke periode in de competitie. Volgende week zal nummer twee op de ranglijst Yerseke bezocht worden, maar zaterdag kwam eerst koploper Baronie 2 op bezoek. Baronie 2 won haar eerste zeven wedstrijden eenvoudig en leed vorige week pas voor het eerst puntverlies door gelijk te spelen tegen De Fendert. Het verschil in punten tussen Baronie 2 en SSC'55 2 liep daardoor terug naar zes punten, en een overwinning vandaag zou ervoor zorgen dat SSC'55 weer aanhaakt bij de top van de ranglijst. Aan het einde van de warming-up wordt door de technische commissie bekend gemaakt dat trainer Tonny Coenen zich voor onbepaalde tijd aan het tweede elftal verbindt. Heel veel tijd om dit ietwat teleurstellende nieuws te verwerken hadden de mannen echter niet, want vijf minuten later moest er alweer afgetrapt worden.

SSC'55 2 begint scherp aan het duel en zoekt binnen de grens van het toelaatbare de duels op. Hierdoor ontstaat een felle strijd en heeft SSC'55 2 een licht overwicht het eerste half uur. Baronie 2 besluit voornamelijk de lange bal te spelen terwijl SSC'55 2 het wat vaker via een verzorgde opbouw probeert. Beide ploegen delen wat speldenprikjes uit maar grote kansen komen het eerste half uur niet bepaald voor. Na 35 minuten krijgt SSC'55 een penalty na een handsbal en schiet Patrick eenvoudig de 1-0 binnen. Op dat moment een terechte tussenstand en met deze stand lijken beide ploegen de kleedkamer op te gaan zoeken. Een minuut voor rust verdubbelt SSC'55 2 echter haar voorsprong na een schitterende aanval. Derek gaat een combinatie met Yannick aan en steekt Yannick op het juiste moment weg. Yannick geeft de bal perfect bij de tweede paal waar Patrick staat die de bal in de kruising kan koppen. Een heerlijke goal, waardoor SSC'55 2 comfortabel de rust in gaat.

Na de rust komt Baronie 2 scherper uit de kleedkamer. Er wordt meer druk naar voren gezet en dat resulteert in een aantal prima kansen. Na 55 minuten spelen komt Baronie 2 verdiend op 2-1, nadat een goede steekbal eenvoudig wordt afgerond. Na deze goal weet Baronie 2 echter niet door te drukken en krijgt SSC'55 de grootste kans op een treffer: Patrick lobt de bal over de keeper, maar de bal belandt net naast de paal waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. SSC'55 creëert weinig maar geeft nagenoeg niks weg, en bij Baronie worden de irritaties meer en meer zichtbaar. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een 2-1 overwinning voor de Vrijhoevenaren, en Baronie 2 lijkt haar eerste verlies van de competitie te gaan lijden. In de blessuretijd van de wedstrijd stapt SSC'55 2 te naïef met teveel mensen naar voren en ligt er na balverlies heel veel ruimte voor Baronie 2 voor een counter. De counter resulteert in een schot dat via een been van richting veranderd wordt en zo langs Gijs het doel invalt. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 2-2.

Na afloop van de wedstrijd overheerst de teleurstelling. Een zeker lijkende overwinning wordt in de laatste seconden van de wedstrijd weggegeven en hierdoor vergeet SSC'55 2 in te lopen op Baronie 2. Desalniettemin biedt het gegeven dat SSC'55 2 niet onder doet voor de ongeslagen koploper perspectief. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Yerseke 2, dat door het gelijkspel in Sprang-Capelle 2 punten uit kon lopen.