Datum

30 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Yerseke 2 op het programma. Yerseke 2 verloor haar eerste competitiewedstrijd en bleef in de wedstrijden daarna ongeslagen. Hierdoor bezet de tegenstander van vandaag een 2e positie op de ranglijst. Om in het spoor van Yerseke 2 en koploper Baronie 2 te blijven mocht er vandaag niet verloren worden. Na een autorit van een uur trappen de ploegen af op een drassig veld.

In de eerste helft heeft Yerseke 2 een optisch overwicht. In de eerste 25 minuten heeft Yerseke 2 het merendeel van het balbezit, maar weet het dit balbezit niet om te zetten naar kansen. Beide ploegen spelen op het scherpst van de sneden en er worden felle, maar faire duels uitgevochten. De eerst kans in de wedstrijd is voor SSC’55 2. Yannick trekt naar binnen en zijn schot belandt via een been van een verdediger op de lat. Na deze kans volgt een fase waarin SSC’55 meer aan begint te dringen en via een aantal standaardsituaties de kans krijgt om op voorsprong te komen. Een corner van Roy wordt ingeschoten door Maarten, maar de keeper weet dit schot uitstekend te keren. Yerseke 2 krijgt één grote kans in de eerste helft. Vanaf een meter of 3 kan de spits van Yerseke 2 vrij inkoppen maar een katachtige reflex van Gijs voorkomt een voorsprong van Yerseke 2.

In de tweede helft komt Yerseke 2 beter uit de kleedkamer en gaat het op zoek naar de voorsprong. Een afstandsschot wordt wederom katachtig gekeerd door Gijs. De wedstrijd nadert het slot en de situatie lijkt zich aan te dienen dat diegene die de eerste goal maakt de wedstrijd gaat winnen. SSC’55 2 lukt het niet meer om gevaar te stichten. Een kwartier voor tijd valt dan toch de eerste treffer van de wedstrijd. Een voorzet wordt ingekopt en valt bij de tweede paal binnen. Een domper voor de ploeg van Tonny Coenen, en er rest niets anders meer dan vol voor de gelijkmaker te gaan. Verdediger Niels wordt naar voren geschoven om iets te forceren. 3 minuten voor tijd gaat Gijs bij een corner mee naar voren. De bal belandt op het hoofd van Gijs maar de keeper plukt de bal onder de lat weg. Hierdoor lijkt de wedstrijd in een nederlaag te gaan eindigen, en krijgt SSC’55 2 nog één mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Een lange bal wordt verlengd door Maarten en komt bij de ingevallen Patrick terecht. De grensrechter steekt zijn vlag in de lucht, maar de scheidsrechter geeft aan dat er doorgespeeld mag worden. Patrick bevestigd zijn status als scherpschutter en schiet de bal strak in de hoek. De protesten van Yerseke 2 mogen niet baten en de scheidsrechter laat de goal staan. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een stand die de wedstrijd verdiend: 1-1.

Waar het vorige week tegenzat, en SSC’55 2 2 punten te weinig kreeg tegen Baronie 2 door een doelpunt in de laatste seconde van de wedstrijd, pakt SSC’55 op de valreep een punt. Gezien de stand en de wedstrijd een knap punt. Baronie 2 verloor voor de eerste keer dit seizoen en daardoor is het gat tussen SSC’55 2 en de koplopers 5 punten. Volgende week spelen de koplopers tegen elkaar, en moet er dus van Klundert 2 gewonnen worden om in het spoor te blijven. Klundert 2 heeft een stijgende lijn ingezet en er zal dus weer gestreden moeten worden om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.