Datum

26 oktober 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen weekend stond er na een vrij weekend weer een competitieduel op het programma. De mannen van het tweede elftal oefenden tussendoor nog wel: Sparta’30 2 werd op dinsdagavond met 4-0 verslagen. Deze zaterdag werd er afgereisd naar De Fendert, waar SSC’55 2 haar eerste 3 punten in een uitduel kon verdienen. Gezien de stand behoorde dit zeker te mogelijkheden aangezien De Fendert nog maar twee schamele puntjes verzameld had.

De eerste helft bleek echter anders te verlopen dan verwacht. SSC’55 2 speelde erg slordig en ging slecht om met de harde wind die over het veld heen waaide. De Fendert 2 groeide langzaam in de wedstrijd en kwam na een half uur verdiend op een 1-0 voorsprong na slap ingrijpen van de defensie van de Vrijhoevenaren. Dit slappe optreden werd voortgezet in het restant van de eerste helft waardoor De Fendert 2 ook op een 2-0 voorsprong komt. Bij een lange bal staat de linksbuiten van de tegenstander plots voor Gijs en kan er eenvoudig gescoord worden.

In de tweede helft besluit SSC’55 2 met meer pressie naar voren te spelen. Dit levert wat meer dreiging op, maar zorgt er ook voor dat De Fendert 2 er soms gevaarlijk door kan komen. In deze fase van de wedstrijd kon de 3-0 net zo goed vallen als de 2-1. De wedstrijd kantelt toch volledig na het inbrengen van Rogier van Laarhoven. Door een tekort aan spelers in vrijwel alle elftallen van SSC’55 kon het tweede elftal maar met 12 man afreizen naar De Fendert 2. Rogier toonde zich toch bereid om te helpen en dat leverde de ploeg geen windeieren op. Bij zijn eerste balcontact geeft hij een panklare voorzet op het hoofd van Thijs die eenvoudig binnenkopt. 3 minuten later is het weer raak: Rogier draait handig weg bij zijn directe tegenstander en besluit maar eens uit te halen van een metertje of 25: 2-2.  Bij De Fendert 2 vroegen ze zich na afloop af  waarom deze “Theo Janssen look-a-like” niet in de basis begon. Weer een aantal minuten later maakt Patrick na een solo de 2-3, en kantelt SSC’55 de wedstrijd na het inbrengen van Rogier in een tijdsbestek van 5 minuten van een 2-0 achterstand naar een 2-3 voorsprong. De Fendert 2 is het op dat moment volledig kwijt, en SSC’55 2 vergeet de 2-4 te maken: Thijs besluit in kansrijke positie het gras wat korter te maaien in plaats van de bal te raken. In de slotfase van de wedstrijd probeert De Fendert 2 de gelijkmaker nog te forceren maar deze komt er niet.

SSC’55 2 boekt zodoende haar eerste uitoverwinning van het seizoen en behoudt door deze 3 punten een derde plek op de ranglijst. Trainer Tonny claimt na afloop de overwinning door zijn gouden hand van wisselen, maar de vraag waarom zijn ploeg een uur lang zo slecht speelt mag ook zeker gesteld worden. Volgende week ontvangt het tweede elftal SV BLC 2 in Sprang-Capelle.