Datum

16 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na een klinkende 0-5 overwinning tegen GDC 2 een week eerder, mochten de manschappen van trainer Tonny Coenen afgelopen zaterdag opnieuw de wei in. De tegenstander vandaag is ONI 2 uit 's-Gravenmoer.

In de eerste helft krijgt het tweede elftal een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo raakt Arnoud de lat en lijkt Joep de 1-0 te scoren maar wordt de treffer afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ONI 2 probeert vooral gevaar te stichten uit de omschakeling en komt er een aantal keren gevaarlijk uit maar weet net als SSC'55 niet te scoren. Vlak voor het rustsignaal kan Patrick alleen op de keeper af, maar nog voor dat hij kan schieten wordt hij onderuit gehaald door een speler van ONI. De scheidsrechter besluit zijn kaarten op zak te houden en SSC'55 2 een vrije trap toe te kennen op een aardige positie. Kevin schiet de bal langs de muur maar ook langs de verkeerde kant van de paal waardoor de kleedkamers opgezocht worden met een 0-0 ruststand.

Na rust is de eerste kans voor ONI 2. De spits van ONI 2 geniet vrije doortocht richting Gijs maar schiet de bal naast het doel. ONI 2 komt steeds beter in de wedstrijd maar toch is het SSC'55 2 dat op voorsprong komt. Na een voorzet van Kevin belandt de bal in een scrimmage rond de keeper van ONI 2. De keeper vergeet daadkrachtig in te grijpen waardoor Joep de 1-0 binnen kan tikken. Waar je zou verwachten dat een doelpunt de geelzwarten wat rust zou geven kantelde het spelbeeld in het voordeel van ONI 2. Na de 1-0 vergeet SSC'55 te voetballen en krijgt ONI 2 steeds meer ruimte en mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren. Tien minuten na de 1-0 komt ONI dan ook terecht op een 1-1: een korte corner wordt voorgegeven bij de tweede paal, waar eenvoudig binnengekopt kan worden. Met nog een kwartier te gaan kan de wedstrijd alle kanten op maar is het SSC'55 2 dat vijf minuten voor tijd de winnende goal maakt. Na goed doorgaan van Roy en Mike komt de bal voor de voeten van Yannick die Patrick in de ruimte aanspeelt. Patrick gaat op de keeper af en schiet eenvoudig de 2-1 binnen. In de slotfase probeert ONI 2 nog voor de gelijkmaker te gaan maar dat resulteerde niet in gevaar. SSC'55 2 liet vandaag niet haar beste spel zien maar houdt wel de punten in de Vrijhoeve.

Door deze zwaarbevochten overwinning blijft SSC'55 2 de subtop van de 2e klasse aanvoeren. Door een gelijkspel van zowel koploper Baronie 2 als Yerseke 2 verkleinen de Vrijhoevenaren het gat naar de bovenste twee ploegen van de ranglijst. Komend weekend speelt SSC'55 2 eerst tegen lijstaanvoerder Baronie 2 thuis, om een week later op bezoek te mogen gaan bij Yerseke 2 in Zeeland. Een goed resultaat tegen deze twee sterke ploegen zal nodig zijn om in de top van de tweede klasse te blijven meedoen