Datum

7 december 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2019 voor SSC’55 2 op het programma. Tegenstander vandaag: VV Klundert 2, een laagvlieger in de tweede klasse. Ondanks de lage positie op de ranglijst tonen de resultaten aan dat VV Klundert 2 een stugge ploeg is en niet onderschat mag worden. Om de winterstop met een goed gevoel moet er vandaag gewonnen worden, zeker omdat koplopers Baronie 2 en Yerseke 2 ook vandaag tegen elkaar spelen.

De verschillen op de ranglijst tussen beide teams zijn in de eerste helft goed zichtbaar. SSC’55 2 laat goed voetbal zien en voor VV Klundert 2 zit er niet veel anders op dan de lange bal te spelen. In de 10e minuut weet SSC’55 2 haar overwicht al uit te drukken in de score. Maarten zet goed door en zet Thijs vrij voor de keeper. Thijs schiet met zijn mindere linkerbeen de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. In de fase na deze goal ontbreekt de scherpte bij de aanvallers om de 2-0 binnen te schieten. In de 35e minuut krijgt SSC’55 2 een vrije trap aan de linkerkant van het veld en Kevin draait de bal scherp in. Yannick Wijtmans kan vrij inkoppen, maar mist de bal volledig. De bal belandt via de rug van een speler van VV Klundert 2 toch in de goal waardoor SSC’55 2 op 2-0 komt door een eigen goal. Trainer Tonny Coenen zat met zijn gedachten waarschijnlijk al bij de kerst, aangezien hij de goal toekent aan Yannick. Een minuut na de 2-0 maakt Yannick wél zijn eerste goal van de middag: na een steekbal van Thijs kan Yannick op de keeper af en schiet hij eenvoudig de 3-0 binnen. Met deze comfortabele stand zoeken beide ploegen de thee op.

Na de rust komt VV Klundert 2 beter uit de kleedkamer en gaat de wedstrijd meer gelijk op. De tegenstander heeft de poppetjes iets anders neergezet, en bij SSC’55 2 is het zoeken hoe dit op te gaan lossen. Toch is de grootste kans na rust voor SSC’55 2: een strakke voorzet vanaf de vleugel kan door Thijs vanaf een meter of twee binnengeschoten worden, maar Thijs komt niet goed uit met zijn passen en mist de bal. Na 55 minuten komt VV Klundert 2 terug in de wedstrijd na een schot in de verre hoek. Het niveau van de wedstrijd wordt er naarmate de wedstrijd vordert niet beter op en SSC’55 2 lijkt wel vrede te hebben met deze tussenstand. In de slotfase wordt het toch nog billenknijpen nadat VV Klundert terugkomt op 3-2: bij een corner wordt Niels in zijn rug geduwd waardoor er vrij ingekopt kan worden. De heldere, zeer sterk en consequent fluitende scheidsrechter besluit echter dat er niks aan de hand is en de goal telt. In de slotfase probeert VV Klundert 2 nog een gelijkmaker te forceren maar deze komt er niet meer.

Door deze overwinning gaat SSC’55 2 op een 3e positie de winterstop in. Een knappe prestatie voor een promovendus, maar de competitie is pas halverwege en de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld.