Datum

16 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het grillige competitieprogramma in klasse 4E van het zaterdagvoetbal leidt ertoe dat SSC’55 drie achtereenvolgende thuiswedstrijden voor de boeg heeft. Afgelopen zaterdag ontvingen de geel-zwarten v.v. Dongen, die tot nu toe geen gewonnen wedstrijden konden bijschrijven.
Het eerste halfuur laat een gelijk opgaande wedstrijd zien, waarin beide ploegen de scoringsmogelijkheden verkennen, maar veelal niet verder komen dan de 16-meterlijn. Beide doelmannen hebben tot dan toe een gemakkelijke middag.

Het eerste gevaar komt van de bezoekers als een bal vanaf de rechterkant belandt voor de voeten van Bas Jansens, die zijn inzet via doelman Melvin Gouw over het doel ziet verdwijnen. Na ruim een halfuur verovert Frank ter Schiphorst aan de andere kant de bal in het strafschopgebied en wordt bij zijn doelpoging aan de arm getrokken. Scheidsrechter Verpoorten ziet er geen overtreding in. Een minuut later krijgt Erwin v.d. Hoven voor SSC’55 de grootste kans tot dan toe. In vrije scoringspositie kopt hij echter naast. Hierna volgen nog enkele goede mogelijkheden voor Erwin v.d. Hoven en Sven Roosemalen. SSC’55 heeft de betere kansen, maar komt niet tot scoren en dan treedt een oude voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen onbenut laat, scoort de tegenstander. Dat gebeurt dan ook vlak voor rust. Olivier van Onzenoort levert een geweldig diagonaal schot af dat onhoudbaar in de verre bovenhoek verdwijnt, 0-1.

Kort na de hervatting ontstaat een scrimmage voor het doel van vv Dongen. Frank ter Schiphorst zet als laatste zijn voet tegen de bal en trekt de stand gelijk, 1-1. Hierna krijgt Berry Donders een paar mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar doelman Tom van Strien staat in de weg. In de 58e minuut ontvangt Frank ter Schiphorst de bal uit een assist van Jeroen Kerstens. Hij benut de ontstane kans en zet SSC’55 op voorsprong, 2-1. De bezoekers proberen aansluiting te vinden, maar SSC’55 komt niet in de problemen. In de 78e minuut verlaat Frank ter Schiphorst het toneel en mag Maik Kemmeren zijn opwachting maken. Nog maar koud in het veld zet hij een loopactie in richting doel en wordt daarbij onderuit gehaald in het strafschopgebied, penalty. Zoals Erwin een week eerder met twee benutte penalty’s liet zien is hij de aangewezen man om deze te verzilveren. Ook nu schiet hij hard en feilloos in, 3-1.

Hiermee haalt SSC’55 wederom drie belangrijke punten binnen en heeft nu aansluiting in de subtop. De geel-zwarten komen de laatste weken beter voor de dag en lijken hun draai gevonden te hebben. Komende zaterdag ontvangt SSC’55 GSC/ODS op Sportpark Van Wijlen. Aanvang 14.30 uur.