Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Nadat er vorige week van DESK 4 gewonnen werd, kon het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan. Zelfs al zouden we nu alles verliezen, was de kans groot dat we op doelsaldo tot kampioen zouden worden gekroond. We stonden immers meer dan 20 doelpunten voor op de nummer 2 van de competitie: RWB zaterdag 2. Maar vandaag zou het dan officieel moeten gaan gebeuren. De thuiswedstrijd tegen Advendo 2 was een ideale gelegenheid om het kampioenschap eens goed te vieren. Moest er alleen nog gewonnen worden.

De dag begon om 11:30 uur bij de Mico-bar met een drankje (koffie of fris !) en een lunch. Het weer werkte gelukkig mee (misschien iets te) maar het beloofde een mooie dag te gaan worden. De kopjes stonden strak en sommigen konden de spanning voelen. Niet iedereen is gewend aan een kampioenschap.
De wedstrijd begon goed. Al na 2 minuten een pass van Dirk in de diepte en Antwan gaat er achteraan. Terwijl hij de tegenstander van zich af probeert te houden ziet hij kans om de bal in de verre hoek te plaatsen: 1-0. Het lijkt een makkie te worden. Maar de spelers van Advendo zijn het daar niet mee eens. 2 minuten latere een uitbraak van de snelle spits van Advendo die met een fraaie lob de bal over de uitkomende Lak-Ming in de touwen weet te krijgen: 1-1.
In het vervolg van de eerste helft krijgen we een beeld te zien wat we het hele seizoen al gezien hebben: Een licht overwicht voor SSC'55 maar een tegenstander die (dankzij de behoorlijk lagere gemiddelde leeftijd) veel energie in de wedstrijd gooit en ons van scoren af weet te houden. Het spel is niet bijzonder. Tot vlak voor rust. Een goede voorzet van Gert-Jan belandt bij de tweede paal en Dirk is er als de kippen bij om de keeper te verschalken: 2-1.
Natuurlijk weigert Advendo de handdoek te gooien en zij creëren een enorme kans. Gelukkig voor ons gaat de bal via de paal voorlangs en kunnen we de bal wegwerken.

In de tweede helft de nodige wissels (we hadden er plots genoeg…) en vooruit met de geit. Naarmate de wedstrijd vordert, zie je de vermoeidheid bij Advendo toenemen. 10 minuten na de thee scoort Antwan zijn tweede uit een mooie voorzet van Maurits en als Wesley in de 62ste minuut de score op 4-1 brengt is de wedstrijd gelopen. Advendo vindt het wel goed zo en de wedstrijd bloedt dood. Beide partijen proberen nog wat maar van harte gaat het allemaal niet meer.

Als de scheidsrechter er een einde aan maakt is SSC’55 4 kampioen in de 4de klasse. Het feest kan beginnen.

Namens het gehele team willen we de volgende sponsoren bedanken voor hun steun gedurende het hele seizoen: