Datum

5 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zonnig sportpark Van Wijlen trapt SSC’55 af in een vertrouwde opstelling. Reeds in de tweede minuut onderneemt Erwin v.d. Hoven van grote afstand een poging vanaf de zijlijn en ziet zijn schot een paar meter naast de tweede paal verdwijnen. Vanaf de aanvang is duidelijk dat beide ploegen deze middag voor de volle winst gaan. Aan weerskanten zoekt men de aanval. Na vijf minuten wordt Emanuel Nsita met een lange bal aangespeeld. Hij geeft de tegenstander een onbestraft duwtje, maar zijn schot wordt gestopt.

Even later is het aan de andere kant de veel scorende spits  Frans v.d Steenhoven die een meter of zes voor het doel een schot aflevert dat helemaal over de zijlijn gaat. Sleeuwijk oogt dreigender dan de geel-zwarten die moeite hebben met de opbouw en achterin niet stevig in de schoenen staan. Na een klein kwartier zien we een mooie passeerbeweging van Emanuel Nsita in het strafschopgebied. Zijn inzet kan net voor het doel worden weggewerkt.Een schot van Maarten de Bruijne verdwijnt rakelings naast het SSC’55 doel.

Na bijna een halfuur kent scheidsrechter Berendsen SSC’55 een vrije schop toe op zo’n 30 meter van het doel. De spanning stijgt als Kevin Knippels zich achter de bal plaatst om weer één van zijn befaamde trappen af te leveren. De bal suist net over de doellat. In de 39e minuut verspeelt Joep Hamers de bal op het middenveld. Sleeuwijk is er als de kippen bij en met enkele snelle acties wordt de defensie van de geel-zwarten uitgespeeld. B. Ruitenberg heeft de hoek voor het uitzoeken en schiet via binnenkant paal de 0-1 binnen. In de slotminuten van de eerste helft grijpt de SSC’55 defensie zwak in en kan Maarten de Bruijne de voorsprong voor Sleeuwijk verdubbelen tot 0-2.

Kort na de aftrap blijkt SSC’55 nog nauwelijks bekomen van de schrik en is het Jenner Koek die de wedstrijd voor de bezoekers in het slot kan gooien. Hij tekent voor de 0-3. SSC’55 staat in deze beginfase onder druk, maar weet een grotere achterstand te voorkomen.
Hierna lijken de geel-zwarten zich wat op te richten. Emanuel Nsita dropt de bal in het 16 meter gebied, waar verdediger Rob van Kuyk zijn voet tegen de bal kan zetten en de achterstand weet terug te brengen tot 1-3. SSC’55 zet nu een tandje bij om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. In de 67e minuut mag Joey van Veldhoven een hoekschop nemen. De bal landt perfect op het hoofd van de ingevallen Frank ter Schiphorst. Hij kopt in, maar recht in de handen van doelman Martijn Verhoeven. Aan de andere kant laat Sleeuwijk dan zien hoe het wel moet. Frans v.d Steenhoven speelt zijn tegenstander uit, geeft een assist op Jenner Koek die onberispelijk inkopt, 1-4.

Tien minuten voor tijd passt de goed spelende Berry Donders op de inlopende Frank ter Schiphorst. Hij weet nu wel goed af te ronden en scoort 2-4. Een slecht weggewerkte bal aan het slot van de wedstrijd stelt de ingevallen Pasqualle Verwoerdt in staat om er uiteindelijk 2-5 van te maken. Hiermee komt een einde aan de zeer goede reeks van de geel-zwarten, die deze middag niet overtuigend genoeg speelden, waar Sleeuwijk handig gebruik van maakte door de fouten van de thuisploeg effectief af te straffen.

SSC’55 heeft met nog 4 wedstrijden te spelen de veilige haven nog niet bereikt en speelt op Hemelvaartsdag de inhaalwedstrijd tegen GDC op sportpark Van Wijlen. Aanvang 15.00 uur. Twee dagen later volgt de heenwedstrijd tegen GDC in Genderen. Deze wedstrijd wordt om 14.30 gespeeld.