Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag werd er met een volle bus afgereisd naar GVV’63. GVV’63 is veilig en hun wedstrijd stond in het teken van afscheid van routinier Lennart van de Werken die zijn voetbalschoenen na 21 seizoenen in het eerste gespeeld te hebben aan de wilgen hangt. Voor SSC’55 staat de wedstrijd in het teken van het het behalen van de derde periode.

Van meet af aan is te zien dat SSC’55 de bovenliggende partij is. In de 12e minuut krijgen Emanuel Nsita en direct daarna Boyd de Jong 1 op 1 met de keeper de bal niet in het netje. Dat Emanuel niet gelukkig is in de afwerking vandaag blijkt in de 36e minuut als hij, na een ingooi van SSC’55 die door Frank ter Schiphorst verlengd wordt met de voet, alleen voor de keeper verschijnt. Zijn lob verdwijnt via de buitenkant van de paal naast het doel van GVV’63.

Direct daarna een scherpe counter van GVV’63 waarbij Arnoud Hoevenaar ternauwernood het schot kan blokken. Vlak voor rust komt Frank in een kansrijke positie na een splijtende pass van Boyd de Jong maar de benen van de keeper van GVV’63 voorkomen een voorsprong van SSC’55.

Direct na rust kopt Frank ter Schiphorst vanuit een corner de verdiende 0-1 binnen.En SSC’55 gaat op jacht naar meer. Een prachtige volley van Berry Donders gaat net over. In een duel met de afscheid nemende van de Werken moet Arnoud Hoevenaar met mogelijk een gebroken neus het veld verlaten. Voor hem komt Kevin Knippels in het veld. En Kevin laat een aantal malen zien wat hij in huis heeft maar de score blijft 0-1.

In de 70e minuut krijgt Stefan Blom van GVV’63 zijn tweede gele kaart en kort daarop krijgt Lennart van de Werken zijn publiekswissel, maar de wedstrijd is gespeeld en SSC’55 doet wat iedereen voor onmogelijk had gehouden ze pakken de derde periode. Met 6 punten in de winterstop sluiten we het seizoen af met een keurige 5e plaats met 40 punten.

Het feestje ging in de Vrijhoeve nog even door want de staf en spelers werden door het SSC’55 4, wat net kampioen was geworden, groots en sfeervol ontvangen met geel/zwarte rookgordijnen.

Volgende week wordt de eerste wedstrijd van de nacompetitie gespeeld in en tegen Meerkerk. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.
We gaan weer met de bus. Voor degenen die met de bus meewillen, kunnen zich opgeven bij Ans van Dommelen of Roy van Oosterhout.