Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Het wil voor SSC’55 dit seizoen niet echt lukken om voldoende punten voor lijfsbehoud bijeen te vergaren. Na acht wedstrijden werden twee overwinningen geboekt, de rest ging verloren. Daardoor zwengelen de geel-zwarten bijna het hele seizoen al in de degradatiezone. Zaterdag 25 november bezocht plaatsgenoot RWB Sportpark Van Wijlen. De meeste supporters van SSC’55 waren vooraf niet gerust op een goede afloop.

Ook deze middag heeft de thuisploeg te maken met een lange lijst van geblesseerde spelers. Daarom staan zowel Erwin v.d. Hoven als Boy Donders wederom in de basis.
In de eerste helft laat RWB wel zien over meer voetballende kwaliteiten te beschikken, maar in het scoreverloop komt dit nog niet direct tot uiting. Na acht minuten komen de bezoekers zelfs goed weg als Davey van Ark de binnenkant van de paal treft en de bal daarna voorlangs ziet rollen.
Na een kwartier zorgt Kevin Remie met een schot op doel voor het eerste gevaar van RWB-zijde. Doelman Marc Schoenmakers is paraat en stop de inzet. In de 26e minuut is het voor RWB wel raak na een ingekopte vrije schop. Owen Kogels zet de bezoekers op 0-1.
Enkele minuten later probeert Erwin v.d. Hoven het aan de andere kant met een omhaal. Zijn inzet is echter te zwak.
Vlak voor het rustsignaal mist Owen Kogels voor RWB nog een opgelegde kans. Daardoor prijkt een 0-1 ruststand op het scorebord. SSC’55 biedt in deze eerste helft verdienstelijk tegenstand.

De tweede helft krijgt een heel ander aanzien. SSC’55 zakt volledig door de hoeven. Na twee minuten ligt de bal al in het net door een snelle actie van de bezoekers, 0-2.
Een minuut of acht later volgt opnieuw een treffer. Ditmaal is het Kevin Remie die een assist van Bram van Iersel weet af te ronden, 0-3.
Deze actie wordt vier minuten later gekopieerd, waardoor Remie 0-4 aantekent.
Dan volgt een fase waarin RWB nog wel wat kansen krijgt, maar deze niet weet te benutten. Voor de thuisploeg is het pompen of verzuipen.
In de laatste tien minuten mag de ingevallen Brent van Look voor RWB zijn kunsten tonen. Op aangeven van Bram van Iersel scoort hij eerst 0-5 en enkele minuten later zelfs 0-6, nadat hij het zichzelf eerst nog moeilijk maakt door ver uit te wijken naar de tweede paal alvorens hij de bal in het net schuift.
In de slotfase gaat invaller Matthijs Heurter aan SSC’55-zijde in de fout. Doelman Marc Schoenmaker moet daardoor ingrijpen, maar doet dat onreglementair en veroorzaakt daarmee een strafschop voor RWB. Deze wordt feilloos benut door aanvoerder Koen van Baardwijk, 0-7.
Tot slot mag Freek van den Elshout voor SSC’55 nog een poging op doel wagen. Hij schiet recht op doelman Thijs Fleming.

Zo ondergaat SSC’55 een zware afstraffing die niet eens geflatteerd is. De druiven worden steeds zuurder en het degradatiespook waart nadrukkelijk rond op Sportpark Van Wijlen.
Aanstaande zaterdag ontvangt SSC’55 dorpsgenoot SV Capelle. Wellicht zorgt deze derby voor een ommekeer in de neergaande spiraal van de geel-zwarten.