Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – De dit seizoen van kracht zijnde versterkte degradatieregeling, waarbij in de 4e klasse F vijf clubs direct degraderen en 1 club nacompetitie speelt, noopt alle teams tot het uiterste te gaan om in het linker rijtje te eindigen. Op zaterdag 7 oktober ontving SSC’55 tegenstander PCP uit Breda. Voorafgaand aan dit duel verzamelde SSC’55 drie punten. PCP moest het doen met slechts één punt..

Minuut stilte

Voordat de aftrap plaatsvindt nemen beide teams een minuut stilte in acht in verband met het plotseling overlijden van oud-bestuurslid en oud-voorzitter Wim Zandwijk. SSC’55 speelt deze middag met rouwbanden.

Al snel wordt duidelijk dat PCP een ploeg is om rekening mee te houden. Techniek en handelingssnelheid zijn belangrijke wapens. In de 4e minuut verwerkt de defensie van SSC’55 een voorzet van PCP tot hoekschop. Enkele minuten later scoren de bezoekers uit een buitenspelsituatie. Dit doelpunt wordt afgekeurd. Direct daarna is het aan de andere kant Davey van Ark die voor SSC’55 een mooie kans onbenut laat.
Bij een voorzet op maat door Davy Wijkmans komt Davey even later een teenlengte tekort om bij de bal te komen en deze binnen te werken.
In de 18e minuut zorgt Boyd de Jong er met een schot via het been van een tegenstander voor dat de 1-0 voorsprong voor SSC’55 op het bord komt. Het is een aantrekkelijk duel met aanvallende acties over en weer.
Slechts een paar minuten na de openingstreffer brengt PCP de stand weer in evenwicht. Een communicatiefout tussen Senna van Damme en doelman Marc Schoenmaker geeft PCP de gelegenheid 1-1 te scoren.
Een vrije schop van Davy Wijkmans wordt door Rob van Kuyk vallend naast gekopt.
De bezoekers profiteren na 36 minuten van zwak defensief ingrijpen door de defensie van SSC’55 en verschalken doelman Marc Schoenmaker voor de tweede keer, 1-2. Dit is tevens de ruststand.

Na de pauze pakt SSC’55 de draad weer op. Eerst is er nog een lob van Davey van Ark die net over het doel van PCP gaat. Daarna is het in de 57e minuut David Espirito die vanaf de rechterkant een hoge bal inbrengt die mooi over de PCP-goalie in het doel valt, 2-2.
SSC’55 geeft teveel ruimte weg, waardoor PCP met regelmaat vrij eenvoudig tot doelrijpe kansen kan komen. Vlak na de gelijkmaker van SSC’55 volgt een kopbal van PCP op de lat. Even later wordt aan SSC’55 zijde niet goed ingegrepen en komt PCP op voorsprong, 2-3.
Beide ploegen krijgen hierna nog een paar fraaie kansen, maar hieruit volgen geen doelpunten.
In blessuretijd gooit PCP de wedstrijd definitief in het slot als een goed uitgespeelde aanval wordt afgerond met een doelpunt. Op het scorebord verschijnt de 2-4 eindstand.

Voor SSC’55 is dit de tweede nederlaag op rij. Hiermee wordt de 7e plek op de ranglijst bezet, een plek waar je aan het eind van het seizoen niet wil staan.
De komende weken volgen enkele zware wedstrijden tegen onder meer The Gunners en RFC. Maar aanstaande zaterdag staat eerst de derby tegen plaatsgenoot NEO’25 op het programma. De aanvangstijd op sportpark de Gaard is 14.30 uur.