Warandelaan 10 14
4904PC
OOSTERHOUT NB
tel. 0162-454260

OOSTERHOUT – Nadat SSC’55 in de eerste competitiewedstrijd een prima thuisoverwinning boekte tegen DVVC (3-1), stond zaterdag 30 september de uitwedstrijd tegen TSC uit Oosterhout op het programma. Ook TSC won de eerste competitiewedstrijd. Een op voorhand lastige wedstrijd, gezien de ervaringen van vorig seizoen. In de uitwedstrijd delfde SSC’55 toen met 4-0 het onderspit en thuis werd met 3-3 slechts 1 puntje binnengesleept.

In de eerste helft lijkt SSC’55 het in de beginfase aardig voor elkaar te hebben. De eerste doelkans is er na 7 minuten voor Davy Wijkmans, die een vrije trap net over het doel schiet.
Na het eerste kwartier komt TSC op stoom. Eerst is er nog een schot dat net naast het doel van doelman Schoenmaker verdwijnt. Daarna volgen vier enorme scoringskansen voor het doel van de geel-zwarten, maar met hangen en wurgen kunnen de doelpogingen van TSC onschadelijk worden gemaakt.
Kort hierna lijkt de thuisploeg toch op voorsprong te komen als een geplaatste inzet richting doellijn gaat. Een aanstormende TSC-er wil de bal over de lijn tikken, maar plaatst de bal naast het doel.
Voor SSC’55 is het in deze fase pompen of verzuipen. Voor rust volgen nog drie grote scoringskansen voor TSC, maar deze worden geen van alle verzilverd. SSC’55 mag van geluk spreken en heel blij zijn met de 0-0 ruststand.

In de tweede helft lijkt de storm van TSC-zijde wat te zijn geluwd en kan SSC’55 zich enigszins herpakken. Toch zijn er voor de thuisploeg nog steeds mogelijkheden.
Een vrije trap van een meter of 20 wordt door doelman Schoenmaker gestopt.
Even later omspeelt een TSC-er de doelman en lijkt te gaan scoren, maar de uitblinkende doelman pakt op miraculeuze wijze de bal gewoon van de voet.
In de 65e minuut heeft SSC’55 pech als Boyd de Jong zijn schot op de lat ziet belanden.
Over en weer ontstaan nu enkele aardige mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet. Dat is pas het geval in de 80e minuut. SSC’55 lanceert Boyd de Jong over rechts, die vervolgens Davey van Ark in stelling brengt. Davey weet met een prachtige volley via binnenkant paal de score voor SSC’55 te openen, 0-1. Een min of meer onverwachte voorsprong.
Met nog tien minuten officiële speeltijd op de klok weet SSC’55 de voorsprong vast te houden en is de juichstemming alom aanwezig.
Totdat in blessuretijd de man met de hamer zijn intrede doet.
Een slotoffensief in de laatste minuten brengt TSC op gelijke hoogte, 1-1. Tot overmaat van ramp treedt SSC’55 bij een volgende aanval niet op, waardoor de bal vrij kan worden ingeschoten, 1-2. TSC strijkt alsnog de winst op.

Een bittere pil voor de geel-zwarten, die zich tien minuten lang drie punten rijk rekenden, maar uiteindelijk toch het deksel op de neus kregen. Positief is dat  SSC’55 met name in de tweede helft aardig tegenstand bood en over de gehele wedstrijd gezien doelman Marc Schoenmaker als uitblinker kan worden genoemd.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 om 14.30 uur op Sportpark van Wijlen de thuiswedstrijd tegen PCP uit Breda.