Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – SSC’55 laat in deze competitie tot nog toe een wisselend beeld zien voor wat betreft resultaten en spelniveau. Enerverende partijen worden afgewisseld met kansloos spel. Zaterdag 1 april ontvingen de geel-zwarten op sportpark Van Wijlen Irene ’58 uit Den Hout, een team dat voorlaatste op de ranglijst staat. In Den Hout won SSC’55 destijds met 1-2.

SSC’55 start goed en reeds in de eerste minuut geeft Boyd de Jong vanaf de rechterkant een mooie voorzet die voor het doel langs rolt, waarna Thijn v.d. Schuit het nog met een fraai schot probeert, maar de bal gekeerd ziet worden door doelman Youri van Campenhout. Even later is er opnieuw een kans, nu voor de mee opgekomen Rick Spijkers, maar ook hij vindt de doelman op zijn weg.
In de 12e minuut zien we een foute terugspeelbal in de defensie van de bezoekers. Davey van Ark kan niet profiteren, omdat hij te laat komt.
Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van SSC’55 ontstaat na een minuut of 25 als Randy van Helmond wordt vrijgespeeld. Hij vindt de uitgekomen doelman Marc Schoenmaker op zijn weg, die de bal van de schoen plukt.
Kort hierna schiet Boyd de Jong aan de andere kant de bal op de paal.
SSC’55 trekt de wedstrijd naar zich toe en maakt het de tegenstander met enkele schoten op doel erg lastig. In de 32e minuut zit er ook een zondagsschot tussen. Met een geweldige pegel vanaf zeker 20 meter knalt Thijn v.d. Schuit de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek en staat SSC’55 op een 1-0 voorsprong.
In het laatste kwartier van de eerste helft is er tenslotte nog een schot van Davey van Ark dat tot hoekschop wordt verwerkt. Irene’58 heeft tot dan toe weinig weten in te brengen. De rust breekt aan met een 1-0 stand.

In het eerste kwartier van de tweede helft heeft SSC’55 een schiettent opgetrokken in de 16-meter van Irene ’58. Doelkansen voor de thuisploeg volgen elkaar in rap tempo op. Zo zijn er enorme, soms niet te missen kansen voor Davey van Ark, Berry Donders en Joey van Veldhoven. Maar geen van allen slagen zij erin het net te vinden. Na deze fase weet Irene’58 zich wat onder de druk uit te voetballen, maar enig gevaar weten de bezoekers niet echt te stichten.
SSC’55 heeft duidelijk het initiatief. Het spel ziet er bij tijd en wijle verfrissend uit en aan inzet ontbreekt het niet. Maar dan is het frustrerend als er van die momenten zijn waarin men elkaar de bal op een paar meter afstand niet in de voeten weet te spelen.
In het laatste kwartier is het zelfs nog even billenknijpen als Irene’58 nog voor een paar gevaarlijke situaties zorgt. Een vrije schop op rand 16-meter wordt in de opgetrokken SSC’55-muur geschoten. Vlak voor tijd is er nog een linke counter over rechts, waarbij Gijs Joswig net langs de tweede paal schiet.

SSC’55 houdt met een minimale overwinning de drie punten in huis, waar de uitslag veel groter had kunnen en moeten zijn.
Komende zaterdag is er een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen DHV in Zevenbergschenhoek. Aanvang 14.30 uur.