Schenkeldijk 1
3328LA
DORDRECHT
tel. 078-6170745

Nadat SSC’55 in de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen op Sportpark Van Wijlen de eer moest laten aan RWB (1-2 nederlaag), toog de geel-zwarte formatie afgelopen zaterdag, onder leiding van de nieuwe coach Paul van der Donk naar Dordrecht, waar het tegenstrever Dubbeldam ontmoette.
SSC’55 voerde in dit nieuwe seizoen een verjongingsslag door; de gemiddelde leeftijd ligt rond de 26 jaar. Het zal nog wel enige tijd kosten om vaste patronen en automatismen in te slijten.

De wedstrijd begint voor SSC’55 al in de eerste minuut met een flinke domper. Jurn Molegraaf moet het veld met een enkelblessure verlaten. Zijn vervanger is Boyd de Jong.
In de beginfase is het de thuisploeg die de geel-zwarten onder druk zet. Timo Scheurwater dwingt doelman Gijs Nieuwenhuizen gestrekt te gaan en ziet de bal via de lat tot corner verwerkt worden.
Na een kwartier zien we een fraaie aanval via Boyd de Jong, maar hij wordt teruggefloten wegens buitenspel. Kort hierna krijgt Davey van Ark een geweldige kans op aangeven van Timo v.d. Laar, maar Van Ark mist jammerlijk als hij alleen voor doelman Jordi Wessels verschijnt.
Dubbeldam laat zich niet onbetuigd en vanuit een verre trap brengt de paal voor SSC’55 redding.
Na ruim een half uur dient doelman Nieuwenhuizen opnieuw in actie te komen als Leandro Springvloed gevaarlijk inschiet. De bal wordt keurig gestopt. Vlak voor het rustsignaal krijgt Dubbeldam nog enkele kansen, maar die worden niet benut. Zo wordt de rust ingegaan met de bekende brilstand.

De tweede helft kent een dramatische start voor SSC’55. Vanaf de 16-meterlijn plaatst Dubbeldam een schot op doel, waar Berry Donders in het doel vertoeft en de bal met zijn lichaam pareert. De goed leidende scheidsrechter Den Hertog constateert een handsbal en neemt een dubieuze beslissing door de bal op de stip te leggen. Dat is nog niet het ergste, want Berry krijgt ook nog de rode kaart voorgeschoteld.
Zoals we wel vaker zien volgt al snel gerechtigheid als de penalty tegen de lat wordt geschoten.
SSC’55 weert zich in het verloop van de tweede helft kranig met 10 man, maar moet in de 54e minuut toch een tegentreffer incasseren. Een assist van Timo Scheurwater op Daniel Bouter wordt eenvoudig ingetikt, 1-0.

Even later volgt een lange bal op Scheurwater. Hij krijgt alle gelegenheid om de 2-0 te verzilveren.
In de 70e minuut ligt de aansluitingstreffer op de schoen van Davey van Ark, als hij moederziel alleen op doelman Wessels af gaat. Ook bij deze opgelegde kans weet hij de doelman niet te verschalken. Tien minuten later komt de aansluiting alsnog door een doelpunt van Joey van Veldhoven, 2-1. Zelfs is er nog kans op de gelijkmaker als doelman Wessels de bal bijna in eigen doel slaat.
Het slotakkoord is voor Dubbeldam. Arie van der Linden laat de bal in het doel draaien en tekent hiermee voor de eindstand van 3-1.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, maar SSC’55 toonde karakter door met 10 man de schade te beperken en zelfs nog diverse scoringsmogelijkheden te creëren om een nederlaag te voorkomen.

A.s. zaterdag speelt SSC’55 in Dongen tegen Olympia’60. Aanvang 15.00 uur.