Datum

19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd SSC’55-Haaften op het programma. Voor SSC’55 opnieuw een finale echter nu niet om nacompetitie voor degradatie te ontlopen maar om eerste te blijven in de derde periode. Dit is de wereld van de 3e klasse D iedereen kan hier van iedereen winnen. Dit is een klasse waar je met 33 punten niet zeker bent van klasse behoud.

SSC’55 is de winterstop ingegaan met 6 punten en nu staat de teller op 37 punten. Een knappe prestatie van Arjen en zijn manschappen.
Vanaf het begin is duidelijk dat SSC’55 ergens om speelt ze zijn fel en agressief op de bal. In de 16e minuut resulteert dat in de verdiende 1-0. Op links wordt de prima spelende Arnoud Hoevenaar vrij gespeeld en diens voorzet wordt door Erwin vd Hoven in de verre hoek gevolleerd.
De 2-0 hangt in de lucht maar die valt niet. Dan vanaf het half uur volgt een sterke periode van Haaften. Eerst komt er een gevaarlijke aanval over links die voorlangs wordt geschoten. Kort erop staat keeper Remco aan de grond genageld als een van richting veranderd schot van Thijmen Gerringa rakelings langs de paal gaat. Vlak voor rust een uitbraak van SSC’55 over de rechter kant waarbij opnieuw Erwin vd Hoven het vijandelijke doel onder vuur neemt maar zijn schot belandt in het zijnet.

De rust wordt ingegaan met een 1-0 stand voor SSC’55. Op dat moment staan Neo’25 en Sparta’30 achter en is SSC’55 virtueel winnaar van de 3e periode.

Direct naar rust gaat Emanuel Nsita er op links vandoor en levert een perfecte voorzet af waaruit Frank ter Schiphorst de 2-0 binnen kan koppen. Kort daarop krijgt Berry een grote kans op de 3-0 maar hij ziet zijn bal naast de goal verdwijnen. Hierna is de wedstrijd gelopen. Nog wel laat Johnnie Noorthoek zien hoe goed hij kan voetballen maar dat resulteert niet in een doelpunt. En eindigt de wedstrijd in een knappe 2-0 overwinning voor SSC’55.

Door het verlies van Neo’25 en de winst van Sparta’30 staat SSC’55 2 punten en een doelsaldo van +3 voor op Sparta’30. Hiermee kan volgende week een gelijkspel volstaan om de derde periode te winnen mits Sparta’30, wat op bezoek moet bij sv Capelle niet met 4 doelpunten verschil wint.

Met het kampioenschap van het 4e en een mogelijk periode kampioenschap van ons vlaggenschip kan het volgende week een prachtige zaterdag worden. Kom onze jongens volgende week zaterdag massaal ondersteunen in Gameren.