5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Afgelopen zaterdag ontving SSC’55 het Kaatsheuvelse Berkdijk op sportpark Van Wijlen. Naar verluidt keert Berkdijk volgend seizoen weer terug naar het zondagvoetbal. Voor SSC’55 dus alle reden om het voorlopig laatste treffen met een goed resultaat af te sluiten.

De thuisploeg komt voortvarend uit de startblokken en reeds in de 1e minuut weet de defensie van Berkdijk een kopbal van Frank ter Schiphorst ternauwernood van de doellijn te halen.
SSC’55 heeft er deze middag zin in en zet de bezoekers direct onder druk. In de 5e minuut wordt een fraaie voorzet van Rick Spijkers door iedereen gemist, maar een minuut later is een foutje van doelman van Schaik de bezoekers fataal. Een assist van Frank ter Schiphorst op Boyd de Jong wordt afgerond met een prachtige volley, 1-0.
Berkdijk tracht zich hierna te herpakken en in de 13e minuut leidt dat tot succes. Een hoog geplaatste bal vanaf het middenveld bereikt Davey van Ark die Jorg Snoeren in stelling brengt. Hij kan vrij simpel binnenwerken, waardoor we weer gelijk staan, 1-1.
Van beide kanten volgen hierna nog wat schermutselingen. In de 34e minuut volgt een voorzet van SSC’55 die terecht komt bij Erwin v.d. Hoven, die via de keeper binnen schiet, 2-1. Kort voor het rustsignaal schiet Daryll-Lee Maasland voor Berkdijk nog tegen de paal.

In de tweede helft trekt SSC’55 de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Na een minuut of vijf wordt een inzet van Frank ter Schiphorst van de lijn gekopt. Even later krijgt Erwin v.d. Hoven een fraaie kans, maar hij levert slechts een zwak puntertje af.
De wedstrijd belandt in een wat minder interessante fase, waarin beide ploegen wel de aanval zoeken, maar onvoldoende power ontwikkelen om het de tegenstander moeilijk te maken.
In de 72e minuut scoort Frank ter Schiphorst, maar zijn doelpunt wordt wegens discutabel buitenspel afgekeurd.
Een vijftal minuten voor het einde weet Derek Lagrouw de wedstrijd definitief binnen te slepen als hij na een voorzet van Frank ter Schiphorst de bal in het net kopt, 3-1.

Zo blijven de punten in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in Sprang-Capelle en resteert voor SSC’55 komende zaterdag alleen nog de uitwedstrijd tegen kampioen DESK. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur.