Datum

7 april 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na een sportief goed Paasweekeinde, met een klinkende overwinning op SV Capelle en een verdienstelijk gelijkspel tegen Altena, stond zaterdag voor SSC’55 de wedstrijd bij naaste concurrent BLC op het programma. Onder een heerlijk lentezonnetje, maar met een aardig briesje schuin over het veld komen beide teams wat aarzelend uit de startblokken. Na enkele minuten krijgt Teun Kessens voor BLC een kansje als hij op de 16-meterlijn wordt aangespeeld, maar zwak inschiet.

In de 12e minuut komt SSC’55 op voorsprong wanneer Yannick Wijtmans een assist geeft op Boyd de Jong, die in het strafschopgebied uit de draai onhoudbaar in de kruising pegelt, 0-1. Een mooie opsteker voor de geel-zwarten, die deze middag spelen in het blauwzwarte uit-tenue. Kort hierna is het wederom Teun Kessens die in de gelegenheid wordt gesteld te scoren als hij in vrijstaande positie kan inschieten, maar veel te hoog mikt Het spel oogt aan beide kanten wat rommelig en is van matig niveau.

Na een klein halfuur probeert Boyd de Jong het voor SSC’55 van afstand. Zijn schot gaat erg ver de hoogte in. Even later mag hij een hoekschop nemen. De bal valt bij de tweede paal voor de voeten van Erwin v.d. Hoven, die vervolgens naast het doel werkt. In de 40e minuut is er een overtreding tegen SSC’55 en mag v.d. Hoven vanaf een meter of 30 een vrije schop nemen. Met de wind in de rug knalt hij de bal tegen de paal. De terugkaatsende bal komt tegen de rug van doelman Ajay Ramlal, die het leder met geluk kan oprapen. In de slotminuten van de eerste helft countert SSC’55 en komt Emanuel Nsita vrij voor de keeper, maar hij schiet tegen diens arm. In de omschakeling kan Jori van den Berk dan, na een verdedigingsfout, Teun Kessens in stelling brengen, die nu geen moeite heeft binnen te schieten, 1-1.

In de tweede helft heeft het er even de schijn van dat SSC’55 het initiatief uit handen gaat geven. BLC dringt aan, maar slaagt er niet in een voorsprong te bewerkstelligen. Na 10 minuten is er een kansje voor Emanuel Nsita, maar zijn poging wordt in de 16 meter geblokt. Yannick Wijtmans wordt dan gewisseld voor Frank ter Schiphorst. BLC blijft het proberen, nu met een voorzet op Frits van Mourik die inkopt, maar de goed keepende doelman Remco Steenbeek op zijn weg vindt. Na ruim een kwartier scoort BLC uit een snelle counter, maar het doelpunt wordt geannuleerd wegens buitenspel.

In de 28e minuut krijgt SSC’55 een vrije schop aan de linker zijlijn. De ingevallen Kevin Knippels plaatst de bal in het strafschopgebied, waar Emanuel Nsita heel sneaky koppend weet te scoren, 1-2. De geel-zwarten ruiken nu de overwinning en het is in de 34e minuut de ingevallen Frank ter Schiphorst die weer eens scoort na een assist van Erwin v.d. Hoven en daarmee de winst veilig stelt 1-3. Hierna zijn er aan beide kanten nog enkele doelpogingen die geen succes opleveren, waardoor SSC’55 drie broodnodige punten mee naar de Vrijhoeve kan nemen. De geel-zwarten lijken het lek boven te hebben en stijgen enkele plaatsen op de ranglijst.