Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 15

Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Afgelopen donderdag een midweekse wedstrijd tegen RFC gespeeld voor de beker. Helaas had de auteur het zogenaamd te druk om twee wedstrijdverslagen in zo'n korte tijd te schrijven. Dus hierbij de uitslag. 1-1.

Zaterdag 18 september, een bijzonder warme dag voor in september. In de warming up klinken al geluiden dat verschillende spelers de avond van tevoren al goed hebben voor gedronken. Echte professionals. De tegenstander kan er ook wat van. Voor de wedstrijd wordt een speler met een flesje Despo gespot langs het veld. Dit belooft een echte kelderklasse klassieker te worden.

Vandaag is het niet D&D voor de groep, maar alleen Dylan. Danny had zoveel vertrouwen in ons, dat hij zijn aanwezigheid niet nodig achtte. De boodschap was duidelijk: minder lange ballen en meer voetbal. Een lastige opgave voor 't driede zo vroeg in het seizoen. 't Driede heeft vandaag een bijzonder sterke bank: Jan, Freek, Tom en Luuk starten niet. Marijn voetbalt ook niet mee, maar kunnen we (nog) niet tot de sterke bank rekenen.

Lam geslagen door de warme temperaturen begon de wedstrijd in een ongelofelijk laag tempo. Almkerk was niet bij machte vroeg druk te zetten. 'T Driede was daarentegen niet bij machte om zich makkelijk door de ingezakte verdediging heen te voetballen. Echter, af en toe bleek er wel muziek in het elftal te zitten. Een paar keer kwam 't driede er tikkend doorheen. Voornamelijk door het sterke duo Roald & Jeff op het middenveld. Dit bleek wel toen Jeff een splijtende pass door de verdediging gaf en zo Gideon 1 op 1 zette. De keeper van Almkerk twijfelde geen seconde en zaagde Gideon ongeveer terug naar Sprang-Capelle: penalty voor 't Driede. Een penalty bij 't driede is een routine klusje voor Max. Hij scoort alweer z'n tweede doelpunt deze beker campagne. Voor even lekker 't driede bevrijdt en men kwam snel op 2-0. Echter, de assistent scheidsrechter zag, op een bijzondere wijze, buitenspel in de assist op Gideon.

Daarop volgen nog kleine kansen voor Freek en Max, die het vizier net niet scherp hadden. Freek nog iets minder dan Max, want die weet de bal de woonwijk achter het speelveld in te schieten. 'T driede gaat met een 1-0 voorsprong de rust in.

De limonade is welkom en smaakt goed. Ondertussen legt Dylan uit wat we vooral niet goed doen. Een behoorlijk preek dus.

Het begin van de tweede helft staat in teken van de rentree van Tom. Terug van een blessure kan hij weer de eerste minuten maken. Althans, dat zou je zeggen. Na 10 luttele seconden geeft Tom een bal diep en gaat vervolgens op de grond zitten. Het schiet er weer in. Gewisseld worden na 10 seconden is ook ook prestatie.

In de tweede helft speelt 't driede vooral een wedstrijd tegen zichzelf. Het voetbalt onrustig en vergeet het verschil in kwaliteit rustig uit te buiten. Almkerk laat na 20 minuten zien er ook nog te zijn. Nadat Yannick zijn directe tegenstander uitspeelt wordt hij met een erg onnodige tackle op zijn kuit onderuit gehaald: geel, met een rood randje, voor Almkerk. De 10 minuten durende overtal situatie wordt ook weer niet benut. Op een paar voorzetten na is 't Driede niet heel gevaarlijk. Zo nu en dan een schot van afstand, waarbij Yannick weer even in de waan was dat hij rugby speelde, maar daar bleef het bij. In de laatste minuten wordt het toch nog 0-2. Max zet druk, verovert de bal en legt 'm keurig in de verre hoek. De man in vorm, de man van de wedstrijd.

Het positieve punt vandaag was weer de solide verdediging en het feit dat Lars de bal alleen met z'n voeten heeft aangeraakt. Nu nog het sprankelende voetbal en dan kan 't driede leuk meedoen in de beker en competitie. Komende zaterdag de eerste competitie wedstrijd. Thuis om 12:30, wees welkom!