Accommodatie

Onbekend

Na de zeperd van vorige week moest de knop worden omgezet. De hele week lag de focus al op deze zaterdag, deze derby, deze strijd. ’t Driede moet soms nog wel eens gemotiveerd worden om een stap extra te zetten, maar wanneer een derby tegen DESK op het programma staat hoeft niemand meer gemotiveerd te worden.

Dit seizoen hebben we al strijdlust, veerkracht en creativiteit getoond. Vandaag kwam daar flexibiliteit bij. Geen kleedkamer dit keer voor de mannen van ’t driede, maar omkleden in de buitenlucht en de druppels die uit de lucht vielen boven het sportpark Eikendijk. Dit deerde de geharde mannen van ’t driede niet. Tijdens de warming-up oogde men scherp en vastberaden. Dit moest onze zaterdag worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal beten de Wespen zich vast in de duels. Er werd gevochten voor elke bal, want daar moet het vaak beginnen bij ’t driede. De eerste helft ging gelijk op. Ondanks pogingen om goed veldspel te kunnen spelen wist DESK te voorkomen dat we erg gevaarlijk werden. Op onze beurt voorkwam de weer ijzersterke verdediging van ’t driede kansen voor DESK. Niet alleen de verdediging werkte zich een slag in de rondte, maar het storen en jagen begon al voorin. Onze speedy Gonzalez, Gideon, was er dan ook als de kippen bij na een fout achterin bij DESK. Met zijn snelheid wist hij de uitgekomen keeper van DESK te omspelen en de bal in het net te prikken: 0-1.

Hierna liet ’t driede ook zien te kunnen leren van hun fouten. In tegenstelling tot vorige week verdween de scherpte niet, maar bleven we scherp in de duels. Onze Jan gaf weer een prachtig voorbeeld van een iets te scherp duel, een ‘Michaatje’. Geel voor Jan dus. Het is nog wachten op de wedstrijd dat we geen gele kaart gaan pakken (TOTO mag worden ingezet). DESK besloot extra aan te zetten in de man meer situatie, maar dit resulteerde nog niet in grote kansen. Tot het moment dat DESK gevaarlijk op kwam via het middenveld. De bal werd keurig door Roy veroverd, maar Freek had blijkbaar nog niet helemaal door dat het gevaar al voorbij was. Freek leek het namelijk een goed idee om op randje zestien de tegenstander neer te leggen en een vrije trap weg te geven. Een ‘Michaatje’, maar dan zonder gele kaart. We werden meteen afgestraft, want de vrije trap vloog er prachtig in: 1-1. Snel hierna volgde het fluitsignaal voor de rust.

De strijdlust was er, maar voetballend kwam het er nog niet uit. Dit constateerde D&D dan ook. Na wat tegenstrijdige berichten over hoe we het dan toch moesten aanpakken werd dan toch maar een cliché ingegooid: ‘ga nou eens slim voetballen, hou de rust en probeer te voetballen.’ Een succesformule.

De tweede helft begonnen de Wespen nog feller dan de eerste helft. De strijdlust spatte van de mannen af. Met een frisse Both, Koen en later ook Broos en Stef werd er nog meer druk gezet op de tegenstander. Na een aantal gevaarlijke corners legde Jordi aan voor opnieuw een corner. Yannick had al gezien dat er constant ruimte lag bij de tweede paal en zocht contact met Jordi. Na een geweldige corner, kopte Yannick de bal nog beter in. Tegendraads in de bovenhoek, Luuk de Jong is welkom voor een cursusje koppen. Hij beloonde zijn harde werken in de duels met een goal. De één was nog verbaasder dan de ander, maar de 1-2 was toch echt een feit.

De voorsprong gaf de mannen nog meer zelfvertrouwen. DESK probeerde het wel, maar kwam lastig tot kansen. De wanhoop nabij werd er besloten om harder te gaan spelen en de scorende Yannick met gestrekt been onderuit te halen. Gele kaart voor DESK. Met een man meer was ’t driede vaak gevaarlijk, maar de kansen werden niet afgemaakt. Tot dat Broos het op zijn heupen kreeg.  Na een diepe bal kwam de keeper van DESK uit, raakt de bal volledig verkeerd en de bal belandt een paar meter verder in de voeten van Stef. Stef behoudt het overzicht en ziet Mark volledig vrij voor open goal. De bal wordt vervolgens eenvoudig ingetikt: 1-3. Een alles of niks mentaliteit bij DESK resulteerde in meer kansen voor ’t driede dan voor DESK. Na weer een voorzet op Mark profiteerde de wespen dan ook optimaal: 1-4.

Jan kreeg ook nog een opgelegde kans om de 1-5 te maken, maar na een matig schot belandde de bal op de paal. Om de wedstrijd mee af te sluiten liet Lars nog een paar keer zien waarom we hem niet mogen vergeten in het wedstrijdverslag. De panter hield met een paar sierlijke reddingen het doel in de tweede helft schoon. De drie punten zijn meegenomen naar Sprang-Capelle, waar de drie punten horen te zijn. ’t Driede heeft zich van zijn beste kant laten zien deze zaterdag. Wij kijken uit naar de volgende derby, want dat haalt blijkbaar het beste in ons naar boven.

Laten we hopen dat we snel weer het veld op kunnen en dat de omstandigheden verbeteren. Tot dan zullen wij in onze eigen tijd hard blijven trainen aan onze kast, blijven hardlopen en blijven brainstormen over nog betere tactieken. Hopelijk tot snel…