26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De eerste uitwedstrijd van de competitie stond op het programma. Op bezoek bij SVSSS, die vorig seizoen meespeelde om de prijzen.

De wedstrijd voorbereiding begint sterk. De mannen waren zo druk met tactische besprekingen en sterke verhalen over de avond ervoor, dat de shirts werden vergeten. Kleinigheidje, kan gebeuren. Micha was zo sociaal om met zijn gloednieuwe wagen de shirts op te halen. Ook de tegenstander bleek niet de moeilijkste, want de aanvangstijd werd met een kwartier uitgesteld.

De shirts aanwezig, 't driede omgekleed en de moed hoog. Echter, de gifbeker was nog niet leeg. Het wedstrijd veld werd veranderd naar veld 1, er werd blijkbaar hoogstaand voetbal verwacht, maar dit bleek een mat met kunstgras. Niet het sterkste punt van 't driede, maar we hebben voor hetere vuren gestaan.

De kraker tussen SVSSS en de trots van de vrijhoeve kon om 1445 dan toch eindelijk beginnen. Na een begin, wat net zo stroef was als de grasmat, kroop 't driede uit zijn schulp. De trainingsopkomst begint zich langzamerhand uit te betalen, want er werden zowaar combinaties gezocht. Een prachtige aanval over onze rechterflank werd nog mooier afgemaakt. Freek aarzelde geen moment en schoot de bal na een strakke voorzet over de grond loei hard binnen: 0-1.

SVSSS zocht hierna meer en meer de aanval op. Met veel snelheid en beweeglijkheid voorin werd de verdediging van 't driede aan de tand gevoeld. Dit resulteerde niet in veel gevaarlijke situaties, want de verdediging van 't driede was weer ijzersterk. Voorop in de strijd ging onze Koen, die niet alleen geen enkel duel verloor deze wedstrijd, maar zich ook opbouwend ontpopte tot de Frenkie de Jong van de 4e klasse (waarschijnlijk eenmalig, dat wel). De andere van den Elshout, Luuk, kreeg nog een enorme kans op de 0-2. Helaas was hij niet zo scherp als zijn broer en schoot over. Toch wist SVSSS ons het eerste tegendoelpunt van het seizoen te bezorgen. Na een slecht weggewerkte corner werd er een gevaarlijke voorzet de zestien ingeslingerd, de bal raakt in een klassieke kluts en stuitert richting doel. Marijn weet de bal nog net niet bijna weg te werken en de bal beland in het dak van het doel: 1-1. Het feit dat onze scherpe vlaggen, Maurice, al een minuut met zijn vlag omhoog stond, dat telde niet. Een luchtje van buitenspel, maar in de 4e klasse bestaat geen VAR dus moest dit maar geaccepteerd worden.

Dat het een ware strijd was, bleek wel aan de felheid in de wedstrijd. De scheidsrechter liet veel doorgaan en zag af en toe een overtreding door de vingers. Of dit de beste aanpak was, daar kan over getwist worden, want zo nu en dan verdween de sportiviteit in de wedstrijd. Gideon werd na een lekkere rush met een 'Ramos waardige' tackle op de rand van de zestien onderuit gehaald. Gideon, gevuld met gif door de aanslag op zijn onderstel, besloot zelf aan te leggen voor de vrije trap. De haak in de rechter kruising schijnt nog steeds te trillen, want Gideon schoot de bal met een snelheid waar je u tegen zegt de kruising in: 1-2. Rust.

Na een welkome bak thee en strenge woorden van onze Danny & Dylan (hou je koppies erbij, ga nou eens slim voetballen en dat soort clichés) waren we klaar voor de tweede helft. Er werd weer wat meer op de counter geleund en met een frisse, sterke Both in de spits kon er ook nog zo nu en dan worden gevoetbald. Micha kreeg de bal van Both doorgespeeld in de diepte en besluit een voorzet te geven.. of het zo bedoelt was of niet, dat blijft in het midden, maar de bal valt zo op de lat. Een paar minuten later volgt een counter van SVSSS. De counter werd verdedigd en leek uit te lopen op een corner. Tot Micha besloot in zijn teleurstelling de aanvaller van SVSSS redelijk onnodig nog een ferme duw te geven. Of dit nou een penalty waard was, ook daar valt over te twisten. Waar niet over valt te twisten, is dat het een vrij lompe actie was. Penalty werd gescoord: 2-2.

Twee tegendoelpunten, dat was een bittere pil. Maar het 'nieuwe driede', met een ongelofelijke spirit en doorzettingsvermogen ging niet bij de pakken neer zitten. Ondanks de vermoeidheid, de krampjes en het naar alcohol ruikende zweet, bleven de mannen vechten voor elk duel. En jawel, na een kluts aan de kant van SVSSS wist Micha zijn fout goed te maken. Zelfs met zijn chocolade linker been ramde hij de bal onberispelijk het doel in: 2-3.

De scheidsrechter besloot dat het een goed idee was om ipv 45 minuten, 55 minuten te spelen in de tweede helft. Vorige week was ik vergeten de geweldige reddingen van Lars te vermelden, waarvoor nu nog mijn excuses. Lars hield ons de laatste 20 minuten wéér op de been. Met twee geweldige reddingen binnen 3 seconden, waarbij langs de kant de gelijkmaker als werd gerekend, als hoogtepunt. Na 100 minuten dit keer, besloot de scheidsrechter de wedstrijd toch maar te eindigen. 'T driede wint ook zijn tweede wedstrijd in de competitie.

Dit is ook dit keer weer gevierd in de kantine van het sportpark van Wijlen. Ook naast het veld is 't driede in bloedvorm en is dit team van geweldenaren een vaste kracht in de 3e helft. Helaas zal dit de komende weken niet mogelijk zijn, maar daarna komen wij nog sterker terug! Bedankt voor de support tot nu toe langs de lijn en we kijken nu alweer uit naar de wedstrijden MET supporters. Tot dan!