DESK Za5 in eerste helft onderuit tegen SSC'55 Za4

5 maart 2024 20:45

Onze buren schreven een mooi verslag over de wedstrijd SSC'55 4 vs, DESK 5. Lees hier snel verder hoe ons sterrenensemble de punten in huis hielden.

De ploeg van trainer Dick van Lang en Chiel Snoeren kende een flinke lijst afwezigen en dus was het puzzelen voor de staf van DESK om een compleet team op de been te brengen. Het speelde zaterdagmiddag op het hoofdveld van Sportpark Van Wijlen tegen SSC'55.

GU4A5170.JPGZo is topschutter Mark van Ham ruim drie maanden Zuid-Oost Azië aan het verkennen en ook Martijn de Jong achterin is een flink gemis. Daarnaast zijn Bjorn Hupkens, Rens van Hulten, Jurre van de Sanden, Sander Verhoeven en Thijs Grootswagers niet binnen de lijnen te bewonderen. Een gehavend DESK Zaterdag 5 start de wedstrijd en krijgt in de beginfase al direct een doelpunt te verwerken.

Het is Djoey van Noorloos die de eerste prik uitdeelt door de Wespen van SSC. DESK kijkt al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan als Roel Brokken er aan de rechterkant van het veld vandoor gaat.

DESK zwijnt even later als er tien minuten zijn gespeeld en SSC weigert om de trekker over te halen. De basten uit Vrijhoeve verzuimen om te scoren als goalie Steve Couwenberg van DESK al op de grond geklopt is en de bal van de doellijn wordt weg gewerkt.

Scheidsrechter Jan den Hartog wuift het appèl voor buitenspel weg en Roel Brokken krijgt het eerst verbaal aan de stok met de assistent scheidsrechter. Na het verbale onderonsje gaat Roel door met de aanval. Roel trekt vanaf rechts naar binnen en schiet de bal tegendraads tegen de touwen.

Halverwege de eerste helft krijgt DESK een vrije trap op de helft van SSC. Bram v/d Pas krult de bal op de knoest van Rowan Brekelmans, GU4A5597.JPGHaaland voor intimi. Haaland, stijf aan de grond genageld, komt niet los van de grond en weet geen kracht achter de kopbal te krijgen. Het rollertje op het doel van SSC is eenvoudig op te rapen door de sluitpost van SSC.

De klok tikt langzaam verder als Terry Laros binnen de lijnen is gekomen bij DESK. Mike van der Schans is voor SSC in de spits in het veld gebracht. Het is Rens Smit van SSC die Thomas Standaert en Steve Couwenberg weet te kloppen. De rechter vleugelaanvaller van SSC doet het net bollen en schiet de 2-1 diagonaal tegen de touwen.

Op slag van rust is het Mike van der Schans die met zijn voorhoofd doelman Steve Couwenberg in de korte hoek weet te kloppen. Een op maat gesneden voorzet vanaf de rechterkant wordt hard binnen geknikt door de spits van SSC.

Daarmee staat er een 3-1 voorsprong voor SSC op het scorebord en gaan beide teams aan de thee.

Na rust zet de thuisploeg DESK vast op eigen helft. Opnieuw is het bijna weer raak als een voorzet op de scheenbeschermer van Mike v/d Schans schampt en DESK goed weg komt.

GU4A6081.JPGDESK op zoek naar de aansluiting als Terry Laros een boogballetje verstuurd naar Friso v/d Corput. De pass is net te scherp, waarna de keeper van SSC de bal uit de lucht kan plukken.

Halverwege de tweede helft is er weinig te melden qua hoogtepunten. DESK is iets meer van het eigen doel af gaan spelen en steekt vaker de middenlijn over op zoek naar het doel van SSC.

Thomas Standaert probeert het van een metertje of veertig. De poeier van Thomas wordt door de keeper uit de lucht geplukt. Even later een corner voor DESK. De bal vertrekt van de voet van Terry Laros die deze in de doelmond slingert. Opnieuw is het de goalie van SSC die in de lucht heerst en de bal voor het hoofd van Martijn Aussems weg plukt.

Met nog tien minuten op de klok probeert een slotoffensief er uit te persen. SSC laat de tegenstander uit de Kets komen en incasseert in de slotfase nog een vrije trap. Terry Laros voor DESK slingert de bal de pot in en deze wordt naast het doel gekopt.

SSC wint na een doeltreffende eerste helft van DESK. De ploeg uit Vrijhoeve is DESK voorbij op de ranglijst en staat nu een punt achter op Berkdijk. DESK is na dit verlies gezakt naar een vierde positie in de competitie.

Foto's en verslag: Dieter Cleijn