Even nog de spanning, kan de wedstrijd wel door gaan?
Maar de natte gedeelten van het veld, waren 's nachts goed gedroogd.
De consul geeft groen licht. “ IT GIET OAN “.

Vanaf het 1e fluitsignaal, was het duidelijk wat beide teams wilden, “WINST”.
Dit resulteerde, in een lekkere pot voetbal. Er was een hoofdrol weggelegd voor beide doelmannen.
Momenten van druk op het doel van Berkdijk, werden afgewisseld met gevaarlijke uitvallen van de rood zwarten.
De tweede helft wordt Berkdijk fataal, kwam nogal eens voorbij langs de zijlijn. Ja, er stonden wel wat spelers in,
die tegen de voetbal VUT aan zaten. Maar Berkdijk speelde een perfecte tweede helft, en deed niet onder voor SSC’55.
Diverse kansen voor beide teams, dit zijn toch de wedstrijden, waar de mensen voor naar het voetbalveld komen.
“Een bietje respect veur me kaor, mar vol er op” de laatste tien minuten, tikte bij momenten “echte derby” aan.
Beide trainers gebruikten alle wissels. Dennis van der Pennen kwam in de laatste fase nog binnen de lijnen, om het gelijke spel over de streep te trekken. Ruststand 1-1, was ook tevens einduitslag.