Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Op een prachtig gerenoveerd sportpark Van Wijlen ontving SSC’55 zaterdag 28 oktober fusieclub RFC uit Raamsdonksveer. Een lastige tegenstander, die toch ook in de beginfase van deze competitie de nodige punten morste. Voor SSC’55 is het, gezien de stand op de ranglijst, bittere noodzaak om punten te gaan halen.

Waar het twee weken geleden voor de geel-zwarten in de derby tegen plaatsgenoot NEO’25 niet lukte om enige rol van betekenis te spelen, lijkt de thuisploeg in het eerste kwartier aardig tegenstand te kunnen bieden. Reeds na drie minuten komt RFC via Koen Verhagen weliswaar op voorsprong, na zwak verdedigend ingrijpen, maar enkele minuten later brengt Rob van Kuijk de stand weer in evenwicht, door uit een corner net langs de paal binnen te werken, 1-1. In dit eerste kwartier gaat het aardig gelijk op, totdat in de 18e minuut bij een aanval over rechts Koen Verhagen opnieuw toeslaat voor RFC en 1-2 op het bord laat noteren.

Drie minuten later komt RFC op 1-3, als Rick van Drunen een fraaie pass goed afrondt. SSC’55 vervalt in defensief opzicht weer in de malaise en geeft de tegenstander veel teveel ruimte. Deze kwaal moet er echt uit.
In een mum van tijd staat RFC op 1-4, nadat ruim baan wordt gegeven voor een slalom in het strafschopgebied.
Een klein speldenprikje van SSC’55 na een halfuur. Davey van Ark lost een schotje op doel dat recht in de handen van doelman Stef Leijten eindigt.
Dan volgt een inzet van Guus Lambregts van RFC die door doelman Marc Schoenmaker met de voet onschadelijk wordt gemaakt. Koen Verhagen is even later effectiever door de bal kinderlijk eenvoudig in het net van SSC’55 te laten belanden, 1-5.
Vlak voor rust heeft SSC’55 pech als Rob van Kuijk via de handen van doelman Leijten op de lat kopt. Bij de ruststand van 1-5 is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

Na de pauze zien we dan ook geen ander spelbeeld en komt RFC al snel op 1-6.
RFC vindt het verder wel prima. In de 75e minuut mag Imad Salim voor SSC’55 nog profiteren van het loslaten van de bal door doelman Leijten en 2-6 laten aantekenen.

Een penalty voor RFC in de slotfase bepaalt de eindstand. Jeffrey Leemans schiet onberispelijk binnen, 2-7.

De uitslag behoeft geen verder betoog. Het aantal tegendoelpunten van SSC’55 in 5 wedstrijden bedraagt inmiddels 18. Er zal snel een oplossing moeten komen voor dit probleem, als SSC’55 de gang naar de 5e klasse wil voorkomen.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 de uitwedstrijd tegen The Gunners in Breda. De wedstrijd begint om 15.00 uur.