5146AW
WAALWIJK
tel. 0416-361223

SPRANG-CAPELLE – Wat een spannende derby had moeten worden mondde zaterdag 14 oktober op sportpark de Gaard uit in een redelijk eenzijdige vertoning.
Na de feestelijkheden in verband met de officiële opening van het gerenoveerde sportpark Van Wijlen in de dagen daarvoor, was SSC’55 erop gebrand de festiviteiten luister bij te zetten met een mooi resultaat tegen plaatsgenoot NEO’25. Maar dit pakte heel anders uit.

Kort na de aftrap ziet het er voor de geel-zwarten nog veelbelovend uit, als de defensie van NEO’25 in de derde minuut zwaar de fout in gaat. Een blunder leidt ertoe dat Davey van Ark de bal in bezit krijgt en alleen voor doelman Kevin Akkermans verschijnt. Deze kans laat hij zich niet ontgaan, waardoor SSC’55 op voorsprong komt, 0-1.
Het halfuur hierna is het NEO’25 dat op de trom slaat. Van alle kanten wordt SSC’55 onder druk gezet hetgeen leidt tot diverse doelkansen. Eerst is het een voorzet van Julian Vos die door Noah van Caem over het doel wordt gekopt. Daarna Krijgt Mitch Soffner een bijna niet te missen kans, maar doelman Marc Schoenmaker grijpt in. Dan is het daarna Sam Verstappen die vlak voor doel een kans verspeelt.
In de 26e minuut komt NEO’25 toch op gelijke hoogte. Een aanval over rechts met een assist van Sam Verstappen op Mitch Soffner wordt foutloos afgerond, 1-1.
Even later weet Verstappen een fraaie kans niet te verzilveren. SSC’55 weet niets tegen de overmacht van de thuisploeg in te brengen. Het enige wapenfeit van de geel-zwarten, na de vroege voorsprong in de eerste helft, is een schot van Dennis Heijblom dat naast het doel verdwijnt.
Vlak voor rust komt NEO’25 op voorsprong, Via binnenkant paal knalt Sam Verstappen de 2-1 binnen. Dit is tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft is het krachtsverschil aanzienlijk. NEO’25 speelt volwassener en laat meer voetbal zien. SSC’55 hobbelt achter de feiten aan.
Een fraai genomen hoekschop door Nicky van Wanrooy wordt door Julian Vos onberispelijk ingekopt. Zo staat het na 50 minuten 3-1.
Tien minuten later is er een tegenstootje van SSC’55. Rob van Kuyk kopt uit een vrije schop van Davey van Ark over het doel.
Hierna komt SSC’55 enkele keren goed weg. Een harde pegel van afstand door Julian Vos suist net langs de kruising. Vervolgens wordt een buitenspeldoelpunt afgekeurd.
In de 80e minuut gooit Nicky van Wanrooy de deur in het slot als hij een steekpass van Sam Verstappen omzet in een 4-1 voorsprong.
Vijf minuten voor tijd schiet Nicky van Wanrooy dan nog op de paal en in blessuretijd mag Davey van Ark voor SSC’55 nog een vrije doelkans verzilveren, maar hij plaatst in de handen van doelman Kevin Akkermans. Eindstand derhalve 4-1.

Een verdiende overwinning voor NEO’25 dat deze middag op alle fronten de betere ploeg was. SSC’55 toonde wel inzet, maar kwam gewoon kwaliteit tekort. Met deze nederlaag duikelen de geel-zwarten naar de 9e plek op de ranglijst.
Op zaterdag 28 oktober ontvangt SSC’55 tegenstander RFC, de ploeg die vorig seizoen in de nacompetitie net geen promotie kon bewerkstelligen.
De aanvangstijd op sportpark Van Wijlen is 14.30 uur.