Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Nadat SSC’55 een week eerder nog een oor wassing onderging tegen RWB (0-7), speelden de geel-zwarten zaterdag 2 december op Sportpark van Wijlen de derby tegen SV Capelle. Ook nu leek de thuisploeg een moeilijke middag tegemoet te gaan, maar gaande de wedstrijd bleek dat toch mee te vallen.
Voorafgaand aan het duel stond SSC’55 met 6 punten op de negende plek; SV Capelle verzamelde tot dan toe 15 punten.

Door de weersomstandigheden wordt de wedstrijd deze middag gespeeld op het kunstgrasveld. Het hoofdveld zou anders te zwaar worden belast.

Kort na de aftrap is het direct al schrikken voor SSC’55. Thom van Pas ontvangt de bal vanuit een verre trap naar voren en knalt met een mooi schot tegen buitenkant kruising. De geel-zwarten zijn gewaarschuwd.
Na een minuut of tien is het aan de andere kant eerst Joey van Veldhoven die over het doel van SV Capelle schiet. Daarna ziet Erwin v.d. Hoven doelman Jasper Verduijn ver voor zijn doel staan en probeert hem met een ver schot te verschalken. Die poging mislukt.
In de 23e minuut besluit Thimo v.d. Laar het voor SSC’55 over rechts te proberen. Na een lange rush plaatst hij een voorzet op maat richting Davey van Ark. Een grote kans ontstaat, maar Davey schiet over het doel.
Voor SV Capelle speelt Quinten van Caem zich daarna vrij en schiet vanaf de 16-meterlijn net naast. Ondanks dat het geen hoogstaand duel is, gebeurt er over en weer van alles, zodat het toch een aantrekkelijk kijkspel is.
In de 26e minuut omspeelt Davey van Ark doelman Verduijn en kan de bal zo in het lege doel plaatsen. Tot zijn ontsteltenis verdwijnt de bal in het zijnet.
In blessuretijd lijkt SV Capelle op voorsprong te komen. Een voorzet van Sander van den Broek op Tygo de Jong wordt door laatstgenoemde in vrijstaande positie over het doel gekopt.
Dan is het aan de andere kant wel raak als Davey van Ark alleen op doel afgaat en de bal fraai langs de uitgekomen doelman Jasper Verduijn binnen schiet, 1-0. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft neemt SSC’55 steeds meer het initiatief. Na een minuut of 20 schiet Erwin v.d. Hoven uit de draai tegen de paal.
Enkele minuten later is het Thijn v.d. Schuit die de bal uit een een-tweetje meekrijgt en via binnenkant paal 2-0 op het bord laat zetten.
Na ruim een halfuur krijgt Tygo de Jong voor SV Capelle nog een kans, maar hij strandt op doelman Marc Schoenmaker.
Daarna kan Davey van Ark de score voor SSC’55 verder uitbreiden. Eerst lobt hij een vrije bal over het doel; daarna onderschept hij een pass in het strafschopgebied en knalt de bal een meter voor het doel hard over. De eindstand blijft daardoor 2-0.

SSC’55 houdt drie belangrijke punten uit deze derby over en zou bij een goed resultaat aanstaande zaterdag tegen Irene ’58 in Den Hout zomaar kunnen opschuiven naar de 7e plek op de ranglijst.
De wedstrijd in Den Hout begint om 15.00 uur.