Jubileum - De Officiele website van de voetbalclub SSC'55 uit Sprang-Capelle!

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jubileum

Jubileum

16 april 2018 19:00


Op 7 september 1955 is SSC leven in geblazen. Anno 2005 bestaat de club 50 jaar. Er is een jubileumcommissie opgericht en deze jubileumcommissie heeft allerlei activiteiten voor het 50-jarig jubileum van SSC'55 georganiseerd. De jubileumcommissie bestond uit Kees Heijblom, Allert van der Schans, Thijs Zandwijk, Wil Veltman, Arjo van Baardwijk, Paul Broeks en Ans van Dommelen. In de kranten is het 50 jarig bestaan van SSC'55 niet onopgemerkt gebleven.

Op 7 september 1955 is SSC leven in geblazen. Anno 2005 bestaat de club 50 jaar. Er is een jubileumcommissie opgericht en deze jubileumcommissie heeft allerlei activiteiten voor het 50-jarig jubileum van SSC'55 georganiseerd. De jubileumcommissie bestond uit Kees Heijblom, Allert van der Schans, Thijs Zandwijk, Wil Veltman, Arjo van Baardwijk, Paul Broeks en Ans van Dommelen. In de kranten is het 50 jarig bestaan van SSC'55 niet onopgemerkt gebleven. Hieronder een overzicht van de artikelen uit de regiobladen.

SSC'55 viert komende week halve eeuw geel en zwart
Een halve eeuw boeiende clubhistorie en nog steeds een vereniging met een geweldige sportieve toekomst. Dat vindt voetbalvereniging SSC'55 uit Sprang-Capelle van zichzelf. De club heeft een groot aantal activiteiten gepland. De festiviteiten starten vandaag. Dan staat een grote sport- en spellendag op het programma. Dat evenement is bedoeld voor alle actieve leden. Afhankelijk van het weer worden 's avonds enkele ballonvaarten gehouden. Voor diverse leeftijdsgroepen zijn aparte bezigheden. Ze blijven ook niet allemaal op het eigen sportcomplex. Op woensdag 21 september vindt een receptie plaats van de club, die momenteel vijfhonderd leden telt. Deze bijeenkomst is voor genodigden. Dan worden ook de leden gehuldigd die vijftig jaar aan de club verbonden zijn. Een groot feest in zalencentrum Zidewinde sluit vrijdag 23 september de jubileumviering af. Het jubileumcomité heeft niet alleen deze activiteiten georganiseerd, maar ook een speciaal naslagwerk over de voetbalclub uit Sprang-Capelle gemaakt. Dat voert de lezer mee langs de hoogte- en dieptepunten van de geel-zwarten in de afgelopen vijftig jaar.
Bron: Brabants Dagblad
 
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen
Op 21 september jongstleden kregen de heren H. Haverhals en A. van Beek uit Sprang-Capelle uit handen van burgemeester J. de Geus een Koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van Voetbalvereniging SSC'55. Beide heren zijn uit naam van Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten op het gebied van sport.

De heer Haverhals De heer Haverhals was tot zijn pensionering werkzaam bij Bouwbedrijf JMS B.V. in Dongen. Sinds 1967 is hij bestuurslid van de 500 leden tellende Voetbalvereniging SSC'55 in Sprang-Capelle. Verantwoordelijk voor alle bouwtechnische zaken werd onder zijn supervisie in 1970 de hoofdverlichting op het eerste veld neergezet en onderging ook de kantine met jeugdhome en de bestuurskamer een facelift. In 1977 werden er nieuwe kleedkamers gebouwd en in 1984 werd de tribune gerealiseerd. Sinds 1969 heeft deze decorandus ook de kantineadministratie onder zijn hoede en verzorgt hij de inkoop voor de kantine. Tevens was hij vele jaren elftalbegeleider.
De heer Van Beek Tot 1994 was de heer Van Beek vrachtwagenchauffeur, daarna ging hij in 1995 werken bij taxibedrijf Bax in Sprang-Capelle. Van 1971 tot 1980 was de heer Van Beek bestuurlijk actief voor voetbalvereniging Wit-Zwart. Sinds 1980 is hij op vrijwillige basis actief voor Voetbalvereniging SSC'55, waarbij hij tot 1995 leider was van het tweede elftal. Tot op de dag van vandaag is de heer Van Beek onder andere actief met: het onderhouden van de externe contacten, het ontvangen van gasten en scheidsrechters, het verzamelen van de uitslagen van de seniorenteams, het organiseren van oefenwedstrijden voor de seniorenelftallen en het innen van boetes van de vereniging en het regelen van de beregening gedurende droge perioden. Gemiddeld is hij met al zijn activiteiten zo'n 25 uur per week kwijt.
De heer Haverhals en de heer Van Beek worden beide aangemerkt als 'iemand die zich geruimte tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen' en 'iemand die anderen heeft gestimuleerd' conform artikel 2.2.a van het ordereglement. Gelet op de aard, de intensiteit en de uitstraling van hun beider activiteiten zijn de heren koninklijk onderscheiden.
Bron: Maasroute
 
Sprangse ondernemingen zijn naamgevers sportpark SSC'55
Het Reebok Stadium van Bolton Wanderers in Engeland. De Allianz Arena in Munchen. En in Nederland: het Philips Stadion, het Arke Stadion in Enschede of het My-Com-stadion van NAC. Dichter bij huis het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. Op de lijst van bedrijven die een voetbalcomplex naar zich laten vernoemen, kan weer een naam bijgeschreven worden: het Sportpark Van Wijlen. Zo heet de thuisbasis van de Sprang-Capelse voetbalclub SSC'55 voortaan. Of in ieder geval de komende vijf jaar, want zolang duurt het nieuwe sponsorcontract dat de lokale bedrijven Van Wijlen Cultuurtechniek en A.L. van Wijlen & Zn. Hebben afgesloten met de club. Gisteren vierde SSC'55 het 50-jarig bestaan. Tijdens dat feest in Zidewinde in Sprang-Capelle werden nieuwe sponsoractiviteiten belicht. Volgens A. van Wijlen van het gelijknamige bedrijf verzwakt het effect van oude manieren van sportsponsoring. 'Met alleen een reclamebord, kom je er niet meer', zegt Van Wijlen. 'We waren al langer op zoek naar een meer opvallende manier van reclame maken.' Beide bedrijven denken met deze reclamezet hun naamsbekendheid te vergroten en bij te dragen aan hun goodwill in de lokale gemeenschap. 'Er zit ook wat prestatie en trots bij', erkent Van Wijlen. 'En je wilt iets terug doen voor jouw gemeenschap. Niet voor niets zijn sponsoren wij veel verenigingen.' De beide middelgrote bedrijven worden geleid door twee achterneven: André van Wijlen is de baas bij A. van Wijlen en Bert van Wijlen bij Van Wijlen Cultuurtechniek. Ze bestaan allebei al lang in Sprang-Capelle. 'Wij 75 jaar en Van Wijlen cultuurtechniek nog iets langer.'

Jubilerend en winnend SSC'55: vreten, zuipen, werken, winnen
SSC'55 - Rijswijkse Boys 3-1 (1-0).
Vrijdagavond gigantisch gefeest vanwege het 50-jarig bestaan, maar zaterdagmiddag stonden de geel-zwarten hun mannetje tegen Rijswijkse Boys. 'Ze hebben gevreten en gezopen, de jongens konden niet meer op hun benen staan', had trainer Dirk van de Wiel gemerkt. De oefenmeester was blijkbaar de enige die met hoofdpijn aan de wedstrijd begon. Want de rest had nergens last van. 'Ze hebben zich kapot gewerkt. Als ik de garantie krijg dat we elke week winnen, geef ik elke week een feest.'
De jubileumcommissie heeft een jubileumweek opgezet en daarin dingen georganiseerd voor jong en oud. Hieronder een overzicht van de jubileumweek.

Zaterdag 17 september: een dag voor de jeugd
De eerste dag van de jubileumweek van SSC'55 was een groot succes. Alle factoren om er een mooie dag van te maken waren aanwezig. 's Morgens vroeg begon de dag met een spelletjesdag voor de allerkleinsten, middels een wedstrijdvorm moesten allerlei luchtkussenparkoersen worden afgelegd en daar waren punten mee te verdienen. Tussen de spelletjes door mocht er natuurlijk gesnoept worden en werd chips, ijs en ranja uitgedeeld en de kleine rakkers konden hun gezicht laten schminken als ze dat leuk vonden. De hele morgen stond er een heerlijk zonnetje aan een heldere blauwe hemel en dat heeft er voor gezorgd dat iedereen zich optimaal heeft vermaakt.
In de middag begon voor de senioren het onderlinge toernooi, waar alle teams inclusief de dames en de A1 tegen elkaar moesten aantreden. Aan het einde van de middag vertrokken een kleine 100 pupillen met de bus naar Dongen om daar te gaan zwemmen. De junioren hebben zich de hele dag kunnen uitleven bij 'Adventure Sport' en hebben ook kunnen genieten van het heerlijke weer. Na alle sportactiviteiten stegen een 5-tal grote luchtballonnen op vanaf het sportpark van SSC'55 met de mensen die zich hier voor hadden opgegeven. Daarna is het feestje voortgezet in de SSC kantine. 

Woensdag 21 september: de jubileumreceptie
Op 21 september 2005 vond de jubileumreceptie plaats in de SSC-kantine. Het voltallige B&W van de gemeente Waalwijk, Dhr. Haverman van de KNVB, vertegenwoordigers van diverse voetbalverenigingen uit de regio, jubilarissen, sponsors en andere genodigden waren aanwezig. Op deze avond heeft men vooral teruggekeken in de tijd, hoe dit verlopen is en wie en wat daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook heeft men de toekomst van SSC besproken, wat de plannen zijn en welke ambities men heeft.
De volgende 10 personen hebben een speld van de club ontvangen plus de bijbehorende bloemen, omdat zij 50 jaar lid zijn van de club:
- Maarten Verhagen
- Kees van Zelst
- Joop van Beek
- Arie Ophorst
- Jan Rozenbrand
- Hein Rozenbrand
- Arie van Wijlen
- Peter Wagemakers
- Jan van Oosterhout
- Jos de Roon
Tiny van Campen, Allert van der Schans, Toon van Beek en Dingeman Mandemakers hebben een zilveren speldje ontvangen plus een oorkonde van de KNVB ontvangen vanwege hun grote inzet voor de club.
De heren Henk Haverhals en Toon van Beek uit Sprang-Capelle kregen uit handen van burgemeester J. de Geus een Koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van SSC'55. Beide heren zijn uit naam van Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten op het gebied van sport. Tijdens de jubileumreceptie is er een mooie fotoshoot gemaakt en is er een gefilmd door Arno van der Schans, de film zal getoond worden in de kantine van SSC'55 en zal tezijnertijd ook te bestellen zijn.

Vrijdag 23 september: het jubileumfeest
Op het jubileumfeest in Zalencentrum Zidewinde op vrijdag 23 september waren Rob van Daal, Frank Smeekens en Three Times A Lady de gangmakers in de grote zaal ondersteund met muziek van de Tropical Disco Show.
In de grote tent buiten heeft men de hele avond kunnen genieten van de Kliko Disco Show.
De onderstaande foto's zijn van Cobi van der Schans. Klik, kijk en geniet van de foto's. De volgende foto's zijn genomen door Koenraad Willemsz. Klik, kijk en geniet van de foto's.

Het jubileumboek
Speciaal voor het jubileum is er een boek gemaakt, een overzicht van 50 jaar geel en zwart. Een team van toegewijde SSC'ers heeft maanden foto's, verhalen, krantenknipsels en heel veel ander materiaal verzamelt om een compilatie te maken van de rijke en uitgebreide SSC-historie. Er zijn nog steeds jubileumboeken verkrijgbaar, neem contact op via het hoofdmenu voor meer informatie.

Cadeau Stichting Supporters
Enkele jaren geleden zijn de Supportersvereniging en de Stichting samen gegaan tot de Stichting Supporters SSC. Zij regelen allerlei zaken met betrekking tot de supporters van SSC. Als cadeau voor het 50-jarig jubileum heeft men samen met sponsors van SSC de tribune op laten knappen. De tribune is schoon gemaakt, geïmpregneerd en voorzien van gloednieuwe, gele stoeltjes, zodat de tribune weer een schitterend aanzicht is.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!