Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Na de onverwachte winst een week eerder bij Olympia’60 diende zich afgelopen zaterdag voor SSC’55 een nieuwe tegenstander uit Dongen aan. DVVC behaalde tot nu toe geen punten en wist slechts één maal tot scoren te komen. Voor het jeugdige SSC’55 was het de vraag of de overwinning van een week eerder een incident was, of het begin van een mooie reeks.

In de openingsfase komt SSC’55 goed uit de startblokken. In de 3e minuut krijgt Daan van Veen een eerste mogelijkheid als hij de bal ontvangt uit een hoekschop. Zijn volley verdwijnt naast het doel. Kort daarna is het Davy Wijkmans die een vrije doelkans in de handen van doelman Boyd Elen doet belanden.
Een paar minuten later passt Wijkmans op Davey van Ark die zich in het strafschopgebied bevindt, maar Davey vergist zich in de clubkleuren.
Kort hierna vindt Van Ark wel de juiste kleur en stelt Joey van Veldhoven in staat om 1-0 binnen te tikken.
In deze eerste helft heeft de thuisploeg een veldoverwicht en komen de Dongenaren er nauwelijks aan te pas.
Nadat eerst Davey van Ark en daarna Joey van Veldhoven enkele doelpogingen zien mislukken, is het DVVC dat na een half uur spelen voor het eerst enig gevaar sticht.
In de omschakeling blijken de bezoekers snel te kunnen counteren.

Enkele schoten op het doel van Gijs Nieuwenhuizen worden eerst nog tot corner verwerkt, maar in de volgende aanval is het raak als in een mêlee van spelers Nick Horsten de stand gelijk trekt, 1-1.
Een minuut of acht later gaat de verdediging van SSC’55 in de fout en is het Geert Jacobs die DVVC op voorsprong zet, 1-2.
SSC’55 blijft de aanval zoeken en in de 40e minuut speelt Berry Donders zich slim vrij om vervolgens de gelijkmaker te produceren, 2-2, hetgeen tevens de ruststand is.

Ook in de tweede helft neemt SSC’55 het initiatief. Toch moeten de geel-zwarten in de 51e minuut een tegentreffer incasseren, als doelman Nieuwenhuizen uitglijdt bij een schot op doel, waardoor DVVC weer op voorsprong komt, 2-3.
Hierna neemt de thuisploeg het heft stevig in handen en weet Davey van Ark een werkelijk schitterend doelpunt te produceren als hij vanaf de 16-meterlijn een prachtige boogbal in de kruising deponeert, 3-3.
In de 63e minuut geeft Van Ark een assist op Joey van Veldhoven die weinig moeite heeft om de thuisploeg op voorsprong te zetten, 4-3.
In de laatste 20 minuten zien we steeds Davey van Ark opduiken bij kansrijke scoringsmogelijkheden, maar hij slaagt er niet in om zijn tweede doelpunt te maken.
Wel raakt hij betrokken bij een opstootje als hij op brute wijze wordt gevloerd. Het loopt met een sisser af.
In blessuretijd is het Twan de Bie die vanaf 16 meter met een prachtige lob doelman Elen weet te verschalken en hiermee de eindstand op 5-3 bepaalt.

SSC’55 behaalt de tweede achtereenvolgende overwinning en raakt beter ingespeeld. Dit moet het zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijden goed doen.
De volgende wedstrijd is zaterdag 29 oktober tegen TSC in Oosterhout, aanvang 15.30 uur.