5101BL
DONGEN
tel. 0162-316734

De verjongingskuur die SSC’55 dit seizoen onderging, wierp tot nu toe nog geen vruchten af. Nederlagen tegen RWB en Dubbeldam deden de geel-zwarten in de staart van de ranglijst belanden. De uitwedstrijd tegen Olympia’60 afgelopen zaterdag in Dongen, moest hierin verandering brengen en kende een bizar verloop.

Onder een fraaie herfstzon gaat de thuisploeg voortvarend van start. Al in de 4e minuut is er een vrije schietkans, maar de bal verdwijnt over het doel.
Even later stopt doelman Gijs Nieuwenhuizen een kopbal van de Olympianen.
In de 13e minuut doet SSC’55 iets terug als Twan de Bie passt op Davey van Ark. Hij krijgt de kans om vrij in te schieten, maar doet dat veel te zwak. Een snelle counter van Olympia leidt tot een lage inzet voor het doel, waarbij de bal net naast wordt gegleden.
De thuisploeg heeft dan een veldoverwicht ontwikkeld en creëert kans na kans; de geel-zwarten lopen achter de feiten aan.
Na 31 minuten komt Olympia uit een vrije trap op voorsprong. De SSC’55 defensie let even niet op en dan is het meteen raak, 1-0.
De scheidsrechter maant de wedstrijdorganisatie ondertussen om de muziek wat zachter te zetten, zodat hij in alle rust zijn potje kan fluiten.
Vlak voor rust moet doelman Nieuwenhuizen nog een keer in actie komen na een schot uit de vuurlinie; hij stopt de bal bekwaam.
Het mag een klein wonder heten dat SSC’55, door de veelheid aan kansen voor Olympia, in deze eerste helft niet volledig onder de voet is gelopen.

In de tweede helft lijkt de thuisploeg wat meer moeite te krijgen met de tegenstander. Aan SSC’55 zijde is het met name de meer ervaren garde die steviger ingrijpt en wat vaster aan de bal is.
Olympia krijgt in de beginfase nog wel wat kansen, zoals een mogelijkheid voor open doel, waarbij de bal tegen de paal belandt, maar een wending in de wedstrijd begint zich af te tekenen. In de 53e minuut neemt Davy Wijkmans voor SSC’55 een hoekschop. De doelman treedt weifelend op en laat de bal los. Dan is Joey van Veldhoven er als de kippen bij en tikt de bal binnen, 1-1.
Daarna mist Olympia een vrije kopkans en krijgen de geel-zwarten enkele kleine scoringsmogelijkheden. De wedstrijd belandt in een rommelige fase en lijkt op een remise uit te gaan draaien.
Totdat in de 87e minuut Davy Wijkmans voor SSC’55 wederom een hoekschop mag nemen. Ook nu verkijkt de doelman zich en ziet de bal tot zijn verbijstering rechtstreeks in het doel belanden, 1-2.
Een allerlaatste mogelijkheid voor Olympia op de gelijkmaker is er nog in blessuretijd, maar de fraaie omhaal in het strafschopgebied gaat over het doel.

Zo behaalt SSC’55 op bizarre wijze de eerste drie punten in deze competitie, maar is er nog genoeg leerstof voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag neemt SSC’55 het op het eigen Sportpark Van Wijlen op tegen DVVC uit Dongen. Aanvang 14.30 uur.