Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Het einde van de competitie in de 4e Klasse D komt in zicht. Voor SSC’55 staat er al langere tijd niets meer op het spel. Het is vooral een strijd geweest die gevoerd werd in de onderste regionen. Degradatiezorgen zijn in deze laagste klasse van het zaterdagvoetbal niet aan de orde. Op zaterdag 22 april ontving SSC’55 op sportpark Van Wijlen tegenstander SSW uit Dordrecht, een ploeg die de 4e plaats op de ranglijst bezet, een plek die recht geeft op nacompetitievoetbal.

Voor de bezoekers dient zich in de 6e minuut een eerste mogelijkheid aan na een actie van Palla Hazhar. Zijn poging wordt tot hoekschop verwerkt.
Enkele minuten later is er aan de andere kant een meevaller voor SSC’55 als scheidsrechter Karacelik hands constateert in het strafschopgebied en een strafschop toekent. Berry Donders zet zich achter de bal, maar doelman Shahid Alberto kiest de juiste hoek en stopt de inzet.
Na een kwartier krijgt SSC’55 een herkansing. Imad Salim wordt in de 16-meter aangetikt en gaat op zijn snufferd. Wederom wordt een strafschop toekend, zij het dat dit wel een zware bestraffing is. Nu is het Boyd de Jong die het mag proberen, maar opnieuw kiest de doelman de juiste hoek en volgt er geen score.
Na ruim 20 minuten weet Boyd de Jong met een strak schot de paal te vinden. Het duurt hierna nog enkele minuten voordat SSC’55 op voorsprong komt. Een voorzet van Davey van Ark op Berry Donders leidt tot een intikker, 1-0.
Kort hierna helpt Soufiame Moussaoui de geel-zwarten aan een tweede doelpunt door fraai in eigen doel te koppen na een voorzet van Dennis Heijblom, 2-0.
De thuisploeg heeft weinig moeite met de tegenstander, die bij tijd en wijle wel laat zien over technische vaardigheden te beschikken, maar dit vooralsnog niet weet om te zetten in klinkende munt.
Na ruim een halfuur een mooie aanval van SSC’55 over links. Rick Spijkers passt op Boyd de Jong die eenvoudig inschiet, 3-0.
Twee minuten later staat het dan 4-0 na een hoekschop die door aanvoerder Rob van Kuyk wordt binnengekopt. Dit is ongekende weelde en tevens de ruststand.

In de tweede helft zien we eenzelfde spelbeeld, met een thuisploeg die de touwtjes in handen heeft. Een vrije schop van Dennis Heijblom leidt tot een harde inzet op doel, maar de SSW-goalie redt met een snelle reflex.
Hierna krijgt Davey van Ark nog een paar goede kansen die in de 63e minuut leiden tot een intikker, 5-0.
In de 73e minuut doet SSW dan toch iets terug. Een onverwacht schot van Rayson Koeiman doet doelman Marc Schoenmaker aan de grond genageld staan, waardoor de 5-1 binnenvalt.
Hierna lijkt de defensie van SSC’55 even van de leg. In de 79e minuut leidt dit tot een overtreding in de 16-meter, met een strafschop tot gevolg. R. Taugers voltrekt het vonnis, 5-2.
De wedstrijd rolt naar het einde en in blessuretijd is het de ingevallen Jeroen Kerstens die de eindstand bepaalt op 6-2.

Een enorme uitslag die zelfs nog hoger had kunnen zijn door onder meer twee gemiste strafschoppen.
In ieder geval is dit een mooie opsteker voor de eerstvolgende wedstrijd, waar voor tegenstander en kampioenskandidaat RFC veel op het spel staat.
Aan de kop van de ranglijst is het reuze spannend. SCO en RFC staan gelijk in punten en qua doelsaldo staat RFC 1 doelpuntje voor.

Zaterdag 13 mei ontvangt SSC’55 op Sportpark Van Wijlen in de voorlaatste competitiewedstrijd koploper RFC, aanvang 14.30 uur.