Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

DONGEN – Zaterdag 11 maart speelde SSC’55 de uitwedstrijd in Dongen tegen rode lantaarndrager Dongense Voetbal Vereniging Concordia, kortweg DVVC. Een wedstrijd waarvan de drie punten de geel-zwarten op voorhand al bijna niet meer konden ontgaan, zo was een beetje de stemming onder de aanhangers. Maar dat bleek heel anders uit te pakken.

Onder fraaie weersomstandigheden wordt rond halfdrie het startsein gegeven.

Na een gelijk opgaand begin, komt DVVC na een minuut of tien in vrije scoringspositie voor het doel van Marc Schoenmaker. De bal wordt over het doel geschoten.
Even hierna valt aan de andere kant de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Davey van Ark, maar hij treuzelt ietwat te lang, waardoor de kans is verkeken.
Beide ploegen moeten het vooral hebben van werkvoetbal. Met name bij SSC’55 valt vooralsnog weinig structuur in de opbouw te bespeuren.
Na een klein halfuur zien we voor de geel-zwarten een schot van spelmaker Dennis Heijblom, dat wordt gestopt door de doelman van DVVC.
SSC’55 heeft pech als een vrije schop van Joey van Veldhoven via onderkant lat uit het doel springt.
Een minuut later volgt een aanval van de thuisploeg over rechts. De defensie van SSC’55 grijpt niet in, waardoor DDVC met een fraai schot op een 1-0 voorsprong komt. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft toont een voortzetting van het matige niveau uit de eerste helft. DVVC weet na vijf minuten de voorsprong uit te breiden en komt na een rommelige situatie voor het doel van SSC’55 op 2-0.
Hierna krijgt Joey van Veldhoven aan de andere kant enkele aardige mogelijkheden, maar steeds weet hij het doel niet te vinden.
Langzaam maar zeker begint SSC’55 door de ondergrens te zakken en beginnen de frustraties toe te nemen.
Toch komt er nog een mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Een kans vlak voor het doel wordt door Joey van Veldhoven om zeep geholpen.
Aan de andere kant kan één van de spitsen van DVVC vrij op doelman Marc Schoenmaker afstormen, maar ook die weet het net niet te vinden en schiet naast.
In de slotfase is het wederom Joey van Veldhoven die nog een keer voor het doel in stelling wordt gebracht, maar het mag deze middag allemaal niet lukken.

SSC’55 laat het afweten en moet de punten in Dongen laten. Het vertoonde spel was van zeer matig niveau en van een strijdplan is deze middag in de uitvoering niets gebleken. Wat dat betreft is voor SSC’55 nogal wat werk aan de winkel.

De eerste contouren van de verbouwing van het in renovatie zijnde Sportpark Van Wijlen zijn inmiddels zichtbaar. Zaterdag 18 maart is het sportpark voor SSC’55 het toneel van de thuiswedstrijd tegen TSC uit Oosterhout. Aanvang 14.30 uur.