Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Zaterdag 13 mei prijkte er een mooi affiche op het bord: SSC’55 nam het op sportpark Van Wijlen op tegen koploper RFC uit Raamsdonksveer. RFC vecht de strijd om het kampioenschap uit met het Oosterhoutse SCO.

Meteen vanaf het begin laten de bezoekers zien waarvoor ze zijn gekomen. Reeds in de eerste minuut is er een geweldige kans voor Rick van Drunen. Hij schiet in vrije scoringspositie over het doel.
De thuisploeg heeft in de beginfase amper kans om op adem te komen. RFC rijgt de kansen aaneen. In de derde minuut wordt een doelkans gestopt door doelman Marc Schoenmaker. Vier minuten later weet Timo Kerstens vanuit een rommelige situatie voor het doel het net tot tweemaal toe niet te vinden. SSC’55 kan de bal net op tijd van de achterlijn weghalen.
Na een kwartier is het voor RFC dan toch prijs. Een aanval over links brengt de bal bij Koen Verhagen die netjes afrondt, 0-1.
Tien minuten later ontvangt Timo Kerstens de bal op het middenveld. Doelman Marc Schoenmaker komt heel ver uit zijn doel en moet dat bekopen met een tegengoal, als een lob vanaf 30 meter achter hem in het doel belandt, 0-2.
Het eerste kansje voor de thuisploeg is voor Boyd de Jong, maar RFC grijpt tijdig in.
Na een halfuur spelen is het Rick van Drunen die voor RFC de lat weet te raken.
De geel-zwarten hebben deze eerste helft niets in te brengen en moeten hopen dat het geen monsterscore wordt. Voor RFC is een hoge score belangrijk, omdat het kampioenschap op doelsaldo kan worden beslist.
Vijf minuten voor de pauze slalomt Timo Kerstens in het strafschopgebied door de defensie van de thuisploeg. Een andere oplossing dan het vloeren van de tegenstander lijkt niet voorhanden, waardoor de bal op de stip gaat.
Jeffrey Leemans voltrekt het vonnis, 0-3.

Na de pauze ligt de bal binnen drie minuten alweer in het net, nadat een kans uit een aanval van RFC vrij simpel wordt verzilverd, 0-4.
Hierna nemen de bezoekers gas terug, waardoor SSC’55 wat meer in de wedstrijd komt. Doelman Stef Leijten verwerkt een schot van Boyd de Jong tot hoekschop.
Daarna probeert Berry Donders het een keer van afstand. Zijn schot wordt onschadelijk gemaakt.
In de 78e minuut produceert Davey van Ark zelfs een tegentreffer, nadat hij van verre in stelling is gebracht. Vrij voor doel verschalkt hij de goalie en maakt er 1-4 van.
Twee minuten later profiteert Davey opnieuw als een klutsbal voor zijn voeten komt en hij eenvoudig kan intikken, 2-4. De koploper lijkt de draad enigszins kwijt, maar in de slotfase volgt herstel.

Afscheid Berry Donders
In de laatste minuut van de officiële speeltijd vormt het team een erehaag voor Berry Donders, die heeft besloten te stoppen als eerste-elftal speler.
Niet geheel zonder emotie verlaat Berry het veld, waarbij geel-zwarte rookpluimen het afscheid omlijsten.

Scheidsrechter Arie Kant laat vervolgens een rommelige slotfase ontstaan door warrige beslissingen. Wellicht is hij ook ontdaan door het afscheid van Berry.
In de verwarring weet RFC nog een dubieus vijfde doelpunt uit het vuur te slepen, waardoor de slotstand van 2-5 op het wedstrijdformulier komt te staan.

Het kampioenschap wordt aanstaande zaterdag 20 mei beslist. SCO en RFC voeren de ranglijst aan, met ieder 50 punten. SCO heeft met 2 doelpunten voorsprong een beter doelsaldo.

SSC’55 speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd in Dordrecht tegen GSC/ODS. Aanvang 14.30 uur.