5146AW
WAALWIJK
tel. 0416-383321

WAALWIJK – Na de winterstop hervatte SSC’55 de competitie in het nieuwe jaar met de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst RWB.
In de thuiswedstrijd verloor SSC’55 destijds met 1-2. Er viel voor de geel-zwarten dus wat goed te maken. Het sterk verjongde team van SSC’55 verkeert nog in de opbouwfase en ontbeert nog ervaring en vaste wedstrijdpatronen. Ook de samenstelling van het basiselftal is niet helemaal uitgekristalliseerd. De staf heeft er alle vertrouwen in dat men op de goede weg is.

SSC’55 kan deze middag niet beschikken over doelman Gijs Nieuwenhuizen, die vanwege een blessure verstek moet laten gaan. Zijn vervanger is de 17-jarige Marc Schoenmaker.
De geel-zwarten gaan voortvarend van start en reeds na 4 minuten ligt de bal bij RWB in het netje door een fraaie kopbal van Boyd de Jong, 0-1. De thuisploeg is echter niet echt van slag door deze snelle tegentreffer en zoekt de tegenaanval.
In de 9e minuut volgt uit een hoekschop van RWB een grote schietkans voor Bob Janssen, maar hij mikt veel te hoog en ziet zijn poging dan ook mislukken.
In de 20e minuut is het zijn collega Bram van Iersel die dit op dezelfde wijze nog eens dunnetjes overdoet.
Een zevental minuten later is het Owen Kogels die een vrije doelkans op de gelijkmaker krijgt, maar doelman Schoenmaker pareert het schot.
SSC’55 laat zich niet omver spelen, maar heeft toch wel wat mazzel door de gemiste kansen van de thuisploeg. In de 37e minuut komt Davey van Ark voor de geel-zwarten aan de bal en vanaf de rechterkant probeert hij doelman Björn van den Bersselaar met een lob te verschalken. De bal verdwijnt over het doel.
In de slotminuten komt SSC’55 goed weg bij een scrimmage voor het doel. Het is uiteindelijk doelman Schoenmaker die de bal kan omklemmen.

De tweede helft vangt aan met een voorzet van SSC’55-spits Joey van Veldhoven die bij Boyd de Jong belandt. Een niet te missen kans gaat naast het doel, maar voorafgaand aan de doelpoging blijkt scheidsrechter Verpoorten te hebben afgefloten.
In de 58e minuut krijgt Davy Wijkmans voor SSC’55 een vrije schop. Joey van Veldhoven wordt in stelling gebracht, maar diens kopbal wordt gestopt.
In de fase hierna zakt SSC’55, al dan niet gedwongen door de tegenstander, wat terug, waardoor RWB meer grip op het spel krijgt.
Een vrije schop van RWB belandt op de paal. Even later wordt Tim Tins gelanceerd; zijn inzet vanaf de rechterkant wordt bekwaam gekeerd.
RWB blijft aanzetten. Vanuit een corner kopt Jordy van der Klaauw via de lat over het doel.
In de 84e minuut scoort aan de andere kant Joey van Veldhoven. De grensrechter heeft er deze middag zin in en vlagt voor buitenspel, een actie waar volgens menigeen wel een luchtje aan zit. Het doelpunt wordt geannuleerd.
In blessuretijd gebeurt voor SSC’55 dan toch het onvermijdelijke.
Uit de draai produceert Owen Kogels vanaf de punt van de 16 meter met een daverend schot een werkelijk onhoudbare wereldgoal in de verre kruising.

Zo wordt op het scheiden van de markt een streep gehaald door een prachtige overwinning van de geel-zwarten.
Gezien het wedstrijdbeeld, een terechte, maar voor SSC’55 vooral bittere uitslag.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 de thuiswedstrijd op het in renovatie zijnde sportpark Van Wijlen tegen Dubbeldam. Aanvang 14.30 uur.