5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Een straffe oostenwind zorgde afgelopen zaterdag op Sportpark Van Wijlen voor mutsenweer. SSC’55 nam het op tegen het in goede vorm verkerende GSC/ODS uit Dordrecht. Deze vereniging is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen Geluksvogels Stadspolders Combinatie en Oefening Doet Slagen.
Voorafgaand aan de ontmoeting met SSC’55 stonden de Dordtenaren op de 4e plek met 14 punten, tegen SSC’55 10 punten (9e plek).

De bezoekers blijken een stugge tegenstander, die sterk zijn aan de bal. SSC’55 zet hier vooral veel strijdlust tegenover. Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, is het voor de geel-zwarten noodzaak nog wat punten binnen te harken om de aansluiting met de middenmoot te houden.
In de 7e minuut krijgt SSC’55 een vrije schop op een meter of 18 van het doel. Joey van Veldhoven zet zich achter de bal, maar schiet in de muur.
Enkele minuten later is het aan de andere kant Raiclen Nepomuceno die vrij voor doelman Gijs Nieuwenhuizen een doelpoging onderneemt, maar Gijs is attent en stopt de inzet.
Na een kwartier spelen volgt voor SSC’55 een voorzet van David Espirito vanaf de rechterkant waarbij Davey van Ark wegkijkt in plaats van inkopt en de bal over de achterlijn verdwijnt.
Zes minuten later komen de bezoekers op voorsprong als een voorzet vanaf rechts door Arie Pankras in het doel wordt gewerkt, 0-1.
Enkele minuten voor het rustsignaal trekt Joey van Veldhoven de stand weer gelijk op een voorzet van Thijn v.d. Schuit. Hij tikt de bal fraai binnen, 1-1.

Na een warm kopje thee hervatten beide ploegen de strijd, die vooral wordt uitgevochten op het middenveld. Tot echte scoringskansen komt het voorlopig niet en het is met name de werklust die de geel-zwarten overeind houdt. Toch is dit niet geheel afdoende, want in de 65e minuut weten de bezoekers uit een hoekschop op voorsprong te komen. Doelman Gijs Nieuwenhuizen slaat naar de bal, maar raakt deze verkeerd en ziet tot zijn ongenoegen de bal in het doel belanden, 1-2.
SSC’55 gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de afstand tussen de linies blijft te groot, waardoor GSC/ODS niet heel veel moeite heeft de ballen te onderscheppen.
Aan het eind van de rit wordt de inzet van de geel-zwarten uit onverwachte hoek toch nog beloond. Het is good-old Rick Spijkers die uit een hoekschop zijn voet tegen de bal zet en het leder tegen de touwen ziet gaan en daarmee de eindstand op 2-2 bepaalt.
SSC’55 haalt een verdiend punt uit een stevige pot voetbal. Hoewel het op de ranglijst weinig invloed heeft, zal met tevredenheid worden teruggekeken op de niet aflatende inzet en gaan de geel-zwarten vol vertrouwen de strijd aan met de laatste tegenstander voor de winterstop.
Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 in Raamsdonksveer tegen runner-up RFC, aanvang 14.30 uur.