Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE - Op een bijzonder koud Sportpark Van Wijlen kruisten SSC’55 en DHV (Den Hoek Vooruit) uit Zevenbergschenhoek afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie de degens. Met een gelijk aantal punten, maar wel meer verloren wedstrijden voor SSC’55, werd de wedstrijd aangevangen.

In de openingsfase komen de bezoekers wat beter uit de startblokken. De defensie van SSC’55 wordt met regelmaat op de proef gesteld. Na een kwartier is het Yvan Nkundumugisha die de bal voor het SSC’55-doel langs schiet.
Een drietal minuten later doen de geel-zwarten aan de andere kant wat terug en eindigt een vrije schietkans van Amiel Reka naast het doel.
Kort hierna leidt een buitenspelsituatie ertoe dat een fraai doelpunt van de thuisploeg wordt geannuleerd.
In de 22e minuut volgt een aanval van DHV over links. De behendige Rivelino Resort wordt niet aangepakt en profiteert van de situatie, 0-1.
Twee minuten hierna krijgt SSC’55 een mogelijkheid op de gelijkmaker. Rob van Kuyk ontvangt de bal in het strafschopgebied, maar zijn inzet wordt gekeerd. Ook de rebound die hierna vanuit een scrimmage volgt leidt niet tot een score.
Tegen het einde van de eerste helft komt SSC’55 goed weg als Senna van Damme op snelheid wordt geklopt en Yvan Nkundumugisha vrij kan doorlopen op doelman Gijs Nieuwenhuizen. Het lukt Yvan niet om de kans in een doelpunt om te zetten.
Het scorebord vermeldt dan ook een ruststand van 0-1.

In de tweede helft pakt DHV de draad weer op en in de 49e minuut is het Freek Pals die, vanuit een assist, op links aanzet voor een schot. Maar een zuiver schot produceren blijkt opnieuw een specialiteit. Zijn poging eindigt dan ook hoog in het vangnet.
Aan SSC’55 zijde neemt coach Paul van der Donk maatregelen. Drie spelers worden tegelijkertijd gewisseld. Deze actie leidt al snel tot succes. De thuisploeg gaat wat feller de strijd aan en in de 58e minuut kopt Rob van Kuyk uit een corner prachtig en onhoudbaar binnen, 1-1.
Twee minuten later komt SSC’55 bijna op voorsprong als een stuiterbal bij Davey van Ark terecht komt en hij de bal uit de draai een fractie te ver naast het doel mikt. In een rommelige situatie hierna ontstaat een nieuwe mogelijkheid voor SSC’55, maar Joey van Veldhoven treuzelt te lang en de actie verwatert.
In de 73e minuut komt de ingevallen Thijn van der Schuit op rechts aan de bal en met een prachtige voorzet bereikt hij Joey van Veldhoven die onberispelijk binnenkopt, 2-1.
Het laatste kwartier heeft er alle schijn van dat SSC’55 de punten binnensleept, maar acht minuten voor tijd knalt eerst Rivelino Resort de bal tegen onderkant lat en kort hierna trekt Santiago Collazos Barrera de stand voor DHV gelijk, 2-2.

De wedstrijd eindigt voor SSC’55 qua resultaat uiteindelijk toch in een teleurstelling. De geel-zwarten moeten het vooralsnog doen met één thuisoverwinning (tegen DVVC).
De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in Dordrecht tegen SSW, aanvang 14.30 uur.